ONCE IN AFRICA…

1. juli 2022 - Laura Casella

I har måske hørt begejstringen for Afrika før, og I kender måske udtrykket “Once in Africa, Always in Africa”. Når man først har rejst rundt i Afrika, er det sjældent sidste gang. Faktisk har mange allerede deres næste destination i tankerne, mens de er afsted. Så man kan vidst roligt sige, at Afrika har en tendens til at komme under huden på de fleste. Jeg er selv et godt eksempel. 

Min første safari i Tanzania i 2013. Foto taget af min guide ved et udsigtspunkt over Ngorongoro Krateret på vej til Serengeti.

Jeg tog ud på en jordomrejse før 20’erne. Blandt de kontinenter jeg rejste til, blev Afrika hurtigt mit favorit kontinent, hvilket også var grunden til, at jeg blev ved med at rejse tilbage dertil årene efter. Altid til et nyt sted og til et sted jeg havde været før. Man opbygger hurtigt nye relationer, som man har svært ved at give slip på, og man får hurtigt øje på nye destinationer og oplevelser til næste tur. 

Afrika har bare det der  “Je Ne Sais Quoi”. Je Ne Sais Quoi er et udtryk for det, man ikke kan forklare, men som der bare kan et eller andet ekstraordinært. Så hvad er det Afrika kan, som gør alle rejsende så opslugt? Er det de hjertevarme mennesker, man møder på sin vej? Er det den storslået natur eller det imponerende dyrerige? 

Et selfie med vores guide Edward i Kenya, som også udfører vores safariture med gæster.

Hvad jeg gang på gang har oplevet er, at man tager til Afrika med en forestilling om, hvordan det vil være, men man ender med at tage hjem med helt andre oplevelser, end den forstilling man havde. Det er et miljø som er så langt fra ens eget – mere enkelt og mindre kompliceret, og Afrika er så rig på kontakt og medfølelse. Mange førstegangsrejsende vil beskrive det som et kulturchok på den gode, dog overvældende måde, fordi det er så anderledes. Men vigtigst af alt enormt livsbekræftende. 

Nogle inklusiv mig selv ender  næsten med at blive afhængig af denne livsstil, som der kan være forklaring på, at man altid ønsker at rejse tilbage dertil for at få opladt sit “Afrika-batteri”. Trangen til det ukomplicerede og autentiske liv samt uvisheden om, hvad der kommer til at ske den følgende dag, kan mange, der har rejst rundt i Afrika sikkert genkende.  Afrika byder nemlig altid på nye og spændende oplevelser.  Selv hvis man rejser tilbage til samme destination, vil rejsen aldrig være en gentagelse,  men en helt ny oplevelse med nye indtryk, bekendtskaber og observationer. 

Et foto fra en taxa køretur i Zimbabwe, hvor vi pludselig mødte en gruppe giraffer midt på vejen.

Så for at gå tilbage til, hvordan vi kan beskrive, hvorfor Afrika er Je Ne Sais Quoi, er der i min fortolkning ikke kun er én grund, men det er summen af alle oplevelser og indtryk i en helhed. Det er hele atmosfæren, som gør Afrika helt unik. Det er et miljø som i første omgang føles meget fremmed, men der hurtigt bliver et miljø, vi føler os forbundet med. Og egentlig er det jo heller ikke så underligt, hvis man tænker på, at menneskets oprindelse fandt sted i Afrika. Jeg tror, at når vi er omgivet af naturen og kommer væk fra materialisme, får det os tilbage til vores oprindelige instinkter.

Det bare at være i nuet, og nyde livet og naturen sammen med dem omkring os. Det får os til glemme alt det, der foregår derhjemme. En travl hverdag med arbejde og pligter. Man får en følelse af, at tiden går i stå, og man bare kan være i og nyde nuet. 

Patrick der spiser sin frokost i bilen med udsigten over Bwindi Forest i Uganda.

Med det sagt, så tror jeg også, at Afrika tilbyder så mange forskellige oplevelser og indtryk, at selv dem som ikke tror, at Afrika er noget for dem vil blive overrasket. Begejstring fra andre og mine egne gæster inspirerer mig hele tiden til at sende nye folk afsted på eventyr, så de også kan få en bid af det, alle går og har til fælles efter en tur til Afrika. Det er nemlig svært at forstå, hvis man ikke selv har været der. Det skal opleves. 

Roen over Okavango Deltaet i Botswana.

 

Hej! Mit navn er Laura og jeg er safari specialist med et stort hjerte for dyreliv, natur og vilde oplevelser. Dyk ned i mit grønne univers og find inspiration til dit næste Afrikanske eventyr og få samtidigt gode rejsetips og råd med på vejen.

 

Har du nogen spørgsmål?

Indlæg formular

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Følg os