BÆREDYGTIGHEDSPOLITIK

I forbindelse med vores engagement hos Travelife, er alle GreenSafaris ture sammensat med en bæredygtig tilgang og ud fra følgende standarder. 

 


1. Bæredygtig adfærd 

For at få succes med bæredygtighed er det også vigtigt at styrke den bæredygtige adfærd internt. 

Derfor har GreenSafari introduceret følgende handlinger på kontoret:

 • Minimere engangsvarer ved ikke at bruge dagligt papir, plastik kopper,  tallerkener og ikke-genopfyldelige plastflasker
 • Bruge miljøvenlige rengøringsmaterialer der er produceret i Danmark og lavet af naturlig oprindelse og genbrugsplast
 • Printe visitkort og brochurer på genbrugspapir af et dansk firma, der arbejder med et certificeret miljøledelsessystem
 • Bruge vind- og energiebesparende pærer som LED 
 • Slukke for varmen i sommermånederne
 • Slukke for lyset om dagen når der er dagslys
 • Minimere affald ved sortering og genbrug – dette inkluderer plast, papir, pap, glas, metal, batterier og farlige materialer som maling

 

2. Relevante destinationer

GreenSafari tilbyder safarier og rundrejser i det østlige og sydlige Afrika for at hylde naturen og dyrelivet og gøre folk opmærksomme på dets sårbarhed. Afrika er afhængig af turisme, men turisme har en stor negativ indvirkning på miljøet og dyrelivet, hvorfor bæredygtig turisme er så vigtig.

GreenSafari fokuserer på natur- og safarioplevelser, der støtter de beskyttede naturområder, vilde dyr og det lokale samfund gennem økonomisk støtte fra de rejsende fra GreenSafari. Målet er at øge bevidstheden og få folk til at prioritere bæredygtighed, når de booker en rejse til Afrika.

 

3. Lokale rejsearrangører

GreenSafari sigter mod at gøre den bæredygtige udvikling konkret overfor hver eneste partner til GreenSafari. Der er valgt turoperatører baseret på deres bæredygtige engagement eller vilje til at samarbejde og lære. På denne måde sigter begge parter mod at følge bæredygtighedspolitikken og forbedre præstationen for bæredygtighed og ansvarlig turisme.

Partnerne bor i Afrika, og der afholdes derfor møder i Zoom, Skype eller Whatsapp-opkald for at minimere forretningsrejser.

Både handlingerne af GreenSafari og dens partnere  bliver regelmæssigt evalueret og målt for at sikre, at der leves op til generelle standarder. 

Dette inkluderer også fairtrade-forretning på den interne arbejdsplads hos vores partnere. Alle relevante nationale love skal følges for at projicere deres medarbejderes rettigheder: Konsulenter, guider og trekking crews:

 • Lokale guider, bærere, trekking crews eller andet personale skal betales en løn, der er lig med eller over den lovlige relevante industristandard
 • Alle guider, værter og trekking crews er kvalificerede og trænes regelmæssigt
 • Alle lokale partnere og guider er informerede om bæredygtigspolitikken og overholder den

 

4. Miljøvenlig og fairtrade indkvartering

Valget af indkvartering spiller en stor rolle i forhold til bæredygtig turisme.

GreenSafari bruger kun overnatningssteder, der enten er certificerede som miljøvenlige eller praktiserer bæredygtighed med et grønt valg af energiforbrug, vandforbrug, spildevand, rengøringsprodukter, mad og shopping.
Det inkluderer:

 • Minimering af forurenende energi og brug/supplering af grøn energi såsom solpaneler
 • Minimering af affald og vandforbrug
 • Sortering og genbrug af affald
 • Slukke for al elektricitet og internet om dagen og om natten – el’en er kun tændt i bestemte tidsintervaller f.eks. under morgenmad, frokost og middag indtil sengetid
 • Brug af ventilatorer i stedet for aircondition inde på værelserne 
 • Brug af energibesparende pærer såsom LED-lys
 • Brug en vandkedel til at koge vand i stedet for et elektrisk komfur
 • Minimering af brugen af ​​skadelige stoffer som rengøringsmaterialer og udskiftning med miljøvenlige produkter.
 • Minimering af engangsvarer såsom plastikflasker
 • Brug af lokale og økologiske fødevareforsyninger
 • Sikring af fairtrade-indkvartering der praktiserer økonomisk/social retfærdighed uden forskelsbehandling af nogen art
 • Sikring af samfundet skal være involveret og få en økonomisk fordel af turistindustrien

GreenSafari ønsker at sikre, at alle overnatningssteder praktiserer fairtrade-standarder for at opnå lokale fordele for samfundet. Dette inkluderer lige lønninger og samme muligheder for regelmæssig træning, uddannelse og forfremmelse. Desuden skal al indkvartering være fri for forskelsbehandling af køn, race, alder, handicap, etnicitet, religion/tro og seksuelle valg. Al børnearbejde og obligatorisk arbejde er strengt forbudt. Al bolig må ikke skade eller bringe levering af basale tjenester såsom mad, vand, energi, sundhedspleje og jord i fare for de omkringliggende samfund.

GreenSafari ønsker også at fremhæve lokal kunst, arkitektur og kulturarv, der respekterer og hylder kulturen i området. Al indkvartering vælges derfor i denne henseende med det mål at værdsætte og give rejsende en kulturel oplevelse.

 

5. Transport og kompensering for CO2-emissioner

Transport har stor indvirkning på miljøet, og vi er derfor forpligtede til at vælge den mest ansvarlige transport som muligt. Dette inkluderer følgende:

 • At minimere indenrigsflyvninger på safariturene 
 • At introducere planlagte gruppeture med transport i busser (som den mest bæredygtige type transport) 
 • At bruge delt transport i minibusser til afhentning og aflevering i Sydafrika, Victoria Falls, Namibia og Botswana for at minimere CO2-udledningen per person 
 • At plante træer i Kenya på hver safari hertil for at kompensere for CO2-udledningen fra safarikøretøjerne.
 • At minimere brugen af ​​aircondition i safaribilerne

 

6. Uddannelsesmæssige og understøttende aktiviteter 

GreenSafari værdsætter dyr, natur og samfundsvelfærd ekstremt højt, og udvælger aktiviteter, der bidrager til dette formål, og kun efterlader et mindre aftryk på miljøet. GreenSafari er meget imod at skade dyrelivet og forurene miljøet, og vil derfor kun tilbyde aktiviteter, der bidrager til organisationer, nationalparker/bevaringsområder og lokalsamfundet. Dette inkluderer:

Ingen udflugter hvor dyrelivet holdes fanget undtagen valgte besøg i bevaringsområder, der har et autoriseret rehabiliteringscenter i begrebet “redning og frigivelse” eller som fristed for reddede dyr, der ikke længere kan frigives i naturen igen 

 • Ingen udflugter hvor dyrelivet holdes fanget undtagen valgte besøg i bevaringsområder, der har et autoriseret rehabiliteringscenter i begrebet “redning og frigivelse” eller som fristed for reddede dyr, der ikke længere kan frigives i naturen igen 
 • Ingen “hands-on”-aktiviteter med vilde dyr
 • Ingen besøg hos steder der høster, forbruger, sælger eller handler med dyrearter medmindre deres handel er bæredygtig og i overensstemmelse med lokal, national og international lov
 • Intet besøg i souvenirbutikker der indeholder ulovlige produkter
 • Uddannelsesaktiviteter til bevaringsområder med besøg i deres forskningscenter for at informere og give et indblik i deres initiativer til bevarelse, beskyttelse af vilde dyr og støtte til lokalsamfundet 
 • Safarier i bevaringsområder der bidrager direkte til selve naturområdet
 • Besøg til lokale landsbyer med respekt for deres kulturarv
 • Besøg til lokale markeder både for mad, lokale varer og håndværk for at støtte lokale kunstnere
 • Plantning af træer i Kenya under safarier hertil for at kompensere for CO2-udledning

Alle aktiviteter skal udføres med en lokal, dygtig og certificeret guide.

Guider skal informere om vigtigheden af ​​bæredygtighed samt hvorfor det er vigtigt at beskytte natur og vilde dyr og involvere lokalsamfundet.

Når de besøger et beskyttet og kulturarvet sted skal rejsende også informeres om de krævede adfærdstandarder for at respektere kulturen, naturen og miljøet.

Alle aktiviteter promoveres på GreenSafaris hjemmeside og dets sociale medier for at motivere den rejsende til at vælge ‘grønne aktiviteter’, der direkte involverer og støtter miljøet, biodiversiteten og lokalsamfundene.

 

7. Årlig donation til organisationer

Som en del af konceptet  vil GreenSafari give en årlig donation på 1% af den årlige omsætning fordelt til 2 udvalgte organisationer, der gør en stor forskel for den afrikanske natur, vilde dyr og samfund.

7.1. AFRICA CENTRE FOR HOLISTIC MANAGEMENT 
Som en del af Savoury Institute sigter Africa Centre mod at stoppe ørkendannelse og gøre Afrika grønt igen ved at fremme og benytte holistisk landbrug

7.2. OL PEJETA CONSERVANCY
Reservatet beskytter truede dyr, forsker og handler inden for natur- og wildlife-bevarelse og støtter de nærliggende lokalsamfund

 

8. Kommunikere bæredygtighed 

GreenSafari vil informere folk om den negative miljøpåvirkning og tilbyde bæredygtige alternativer. Dette inkluderer alt fra transport til indkvartering til aktiviteter. GreenSafaris hjemmeside vil derfor fremme den bedre løsning med et udvalg af bæredygtige safari-pakker, der inkluderer miljøvenlig indkvartering, uddannelsesmæssige- og understøttende aktiviteter samt bedre valg af transport, der enten har en lavere CO2-emission eller kompenserer for CO2-udledningen. Bæredygtighedspolitikken vil blive kommunikeret og forklaret for alle GreenSafaris rejsende efterfulgt af anbefalinger i rejseadfærd såsom brug af lokale restauranter og butikker og donation til lokale velgørenhedsorganisationer og bæredygtige initiativer under rejsen.

Når en GreenSafari-rejse er afsluttet, vil GreenSafari nå ud til sine rejsende og bede om feedback for at sikre kvaliteten af ​​GreenSafari, og høre hvad der kan forbedres.