Vejret i Afrika

 

BOTSWANA

Bedste tidspunkt
Juni-september

Med Botswanas koncentration af dyreliv og det grønne landskab kan det ikke undgås at få en oplevelsesrig safari i landet, uanset hvilken sæson man vælger. Det anbefales, at man rejser dertil i deres vinter (vores sommer) mellem maj og oktober, da det gør rejsen mere behagelig med de solrige dage, færre myg og ekstra gode chancer for at se dyrene samle sig ved vandhullerne. Da dette er den ideelle sæson at rejse til Botswana, vil man også opleve en meget høj efterspørgsel og dermed også høje priser. Så hvis man er på udkig efter lavere priser, så er lavsæsonen også en mulighed. Her kan man særligt mærke, at der er færre turister i Chobe National Park, hvor man også får endnu bedre chancer for at se nyfødte dyreunger. Det er også sæsonen for den store zebramigration, der finder sted i Nxai Plain National Park.  Man skal dog være opmærksom på høje temperaturer med mere regn og fugt.

SYDAFRIKA

 Bedste tidspunkt
Hele året

Der er ikke et dårligt tidspunkt at besøge Sydafrika, men hver sæson har sine fordele. I den sydafrikanske vinter (vores sommer) fra maj til september siger man, at det er nemmere at spotte dyrene, fordi vegetationen er mindre, og dyrene samler sig derfor ofte ved vandhullerne. I august starter Sydafrikas store hvalsæson, som fortsætter helt til november.  Selvom temperaturen er lavere (10-15 grader), er der flere solrige dage og meget få dage med regn. Det betyder også, at der er færre myg. Kigger man på Sydafrikas sommer (vores vinter) fra oktober til april, vil man opleve varme og flere dage med regn og dermed et grønnere landskab. Men selvom der er flere dage med regn, så er det ofte kun en hurtig skylle om eftermiddagen. Dette tiltrækker også en stor migration af fugle, så er man fugleenthusiast, så er dette den ideelle sæson. Man skal dog være opmærksom på, at det kan være svært at spotte dyrene med det højere græs.

KENYA

 Bedste tidspunkt
Juli-oktober

Ligesom med Sydafrika er der ikke et dårligt tidspunkt, at rejse til Kenya. Den mest populære sæson er fra juli til oktober, hvor man kan opleve den store gnuvandring. Her vandrer dyrene over grænsen til Masai Mara fra Tanzania i løbet af juli og tilbage til Tanzania i løbet af oktober. Det giver de bedste chancer for at få en oplevelsesrig safari i Masai Mara med sine  millioner af dyr. Sammen med vintermånederne er sæsonen også god i forhold til vejret, da mængden af regn er minimal.  Ønsker man til gengæld mere ro og færre turister, anbefales det at tage afsted uden for skoleferierne. Her kan man særligt opleve mange dyreunger mellem december og februar. 

NAMIBIA

Bedste tidspunkt
Juni-oktober
 

Det anbefales, at rejse til Namibia i deres vinter (vores sommer) mellem maj og oktober måned på grund af den mildere temperatur, det solrige vejr og ikke mindst de gode chancer for at spotte dyrelivet. Selvom Namibia er et ørkenland, kan man dog forvente, at det er koldt om morgenen og aftenen. Rejser man til gengæld i deres sommer (vores vinter) fra oktober til april måned, skal man være opmærksom på høje temperaturer samt flere dage med regn. Dyrene kan være svære at spotte, men til gengæld er der ekstra gode chancer for at se nyfødte dyreunger og et storslået fugleliv. I disse måneder vil man også kunne opnå bedre priser og færre turister på grund af lavsæson.

TANZANIA

 Bedste tidspunkt
December-februar

I Tanzania kan man opleve nogle af Afrikas største nationalparker, og man kan derfor forvente et storslået dyreliv, uanset hvornår man tager afsted. Ligesom i Masai Mara i Kenya kan man opleve den store gnuvandring fra Serengeti i Tanzania. Dyrene vandrer over grænsen til Masai Mara til Serengeti i løbet af oktober, og fortsætter rundt i parken indtil juni/juli. I denne periode kan man derfor opleve en enorm koncentration af dyreliv i Ngorongoro og Serengeti National Park. Rejser man uden for skoleferierne vil man opleve færre turister og bedre priser. Man skal dog være opmærksom på flere dage med regn i november og mellem marts-juni.

UGANDA

 Bedste tidspunkt
Juni-august, december-februar
 

Uganda er dækket af regnskov, og landet har derfor ikke en tør-sæson, hvor man kan forvente solskin i døgnets 24 timer. Men chancerne for bedre vejr er markant bedre mellem juni og august og mellem december og februar.  Det gør vandring og kørsel mere behagelig uden de mudrede veje. Man skal dog være opmærksom på, at Gorilla Permit hurtigt bliver udsolgt i højsæsonen, hvorfor det anbefales, at man booker i god tid.

VICTORIA FALLS

Bedste tidspunkt
Maj-september

Drømmer man om at få det perfekte billede af Victoria Falls, så skal man rejse mellem maj og september. Her er vandet nemlig midt-til-lavt, som betyder at der er nok vand i vandfaldene til, at det falder, men uden at det sprøjter for meget til, at man ikke kan se det. Hvis man gerne vil prøve Devil’s Pool, så skal man afsted mellem august og januar. Man skal være opmærksom på, at der ikke er meget/næsten intet vand i vandfaldene mellem oktober og december, og at højvande sker mellem marts og maj, hvor vandfaldene er ekstra voldsomme, og derfor kan blokere ens udsigt.

ZANZIBAR

Bedste tidspunkt
Juli-oktober, december-februar
 

Med sin placering lige under equator varierer temperaturen ikke meget på Zanzibar. Men ligesom de andre nærliggende tropiske øer har Zanzibar også regnsæsoner. Vi anbefaler, at man undgår deres lange regnsæson, som starter i marts og varer indtil juni. Her lukker mange hoteller og restauranter ned, hvilket kan påvirke jeres oplevelse. De har også en kort regnsæson, som primært er i november. Her oplever man typisk kun korte regnskyl, og det vil derfor ikke have den store betydning for rejsen som helhed. Zanzibar er også kendt for kite surfing med den gode vind fra øst.