Seychellerne

Velkommen til paradis. En øgruppe på hele 155 øer beliggende godt ude i det Indiske Ocean, men som stadig er en del af Afrika. Faktisk er det Afrikas mindste land med et befolkningstal på bare 92.000, hvoraf størstedelen er bosat på hovedøen Mahé. Seychellerne byder derfor på intet mindre end en uspoleret oplevelse af den fineste natur og nogle af verdens smukkeste strande.
Drømmer I om eventyr i luksuriøse rammer, så er Seychellerne destinationen for jer. Bosæt jer på en af de bittesmå private øer og få den helt eksklusive oplevelse, eller bosæt jer på en af de større øer med let adgang til at opleve alt, hvad Seychellerne har at byde på. Her taler vi blandt andet om verdens største kokosnødder, enorme landskildpadder, dykning og snorkling i det krystalklare hav og vandreture i deres frodige regnskove. Alt sammen gør Seychellerne helt unikt.

Granitsten øer
Aldabra landskildpadder
Luksus og romance
Unik natur og dyreliv
Dykke paradis

Destinationer på Seychellerne

Mahe

Mahé er hovedøen på Seychellerne og dermed også øen, man ankommer først til med fly. Her ligger nemlig den internationale lufthavn (SEZ). Så hvis I ønsker jer en let og bekvem rejse til Seychellerne uden øhop og for meget transport, så er et ophold på Mahe oplagt. 

Mahe har nemlig adskillige smukke strande og et godt udvalg af aktiviteter og udflugter på og fra øen. Derudover er det også her, man finder Seychellernes eneste by, nemlig Victoria, som er det helt rigtige sted at mærke kulturen og folkefærden på Seychellerne. Her kan I besøge deres store marked kaldet “Sir Selwyn Clarke Market” af de lokale, men kendt som  “Victoria Market” for os rejsende. Med øens beliggenhed midt i det Indiske Ocean, er det ikke nogen overraskelse, at markedet har et stort udvalg af frisk fisk, som kan duftes langt væk fra. Derudover finder man også en masse eksotiske frugter og grønt, heriblandt også deres berømte kokosnød “Coco De Mer”. 

Mahe dækker et areal på knap 160 km2 (ca. 3 gange mindre end Bornholm) og har et godt udvalg af opholdssteder alt lige fra større luksushoteller til små gæstehuse. 

I vil helt sikkert komme forbi Beau Vallon Beach, som er den mest populære strand på Mahe. 

Den ligger tæt på byen Victoria, og er den ideelle “go to”  strand for familier eller par, som leder efter en smuk og badevenlig strand med et godt udvalg af vandsportsaktiviteter og restauranter. Leder I til gengæld efter en uspoleret strand oplevelse, så anbefaler vi blandt andet Anse Major og Grand Anse, som helt sikkert tilfredsstiller enhver opdagelsesrejsende. Her får I et malerisk billede af, hvad man forestiller sig om Seychellerne; Det turkise hav på en kridhvid sandstrand omringet af tropisk regnskov og Seychellernes berømte granitsten. Grand Anse har endda bjergudsigt af Morne Seychellois National Park. 

Anse Major ligger i udkanten af Morne Seychellois NP, som tilgås via en eventyrlig gangsti gennem parken. Her kan I også vælge andre vandreture med parkens gode udvalg af stier på forskellige niveauer. Det kan f.eks. Være Copolia Trail eller Mont Blanc Trail, som begge giver en enestående udsigt over kysterne fra oven, eller en rute til Sauzier vandfaldet.

Praslin

Praslin er Seychellernes anden største ø og den perfekte base for en eventyrlig opdagelsesrejse på Seychellerne. Selvom det er Seychellernes anden største ø, bor der kun 8000 indbyggere på øen, og atmosfæren er derfor mere fredfyldt sammenlignet med Mahe. Alligevel er der en solid turisme infrastruktur, som inkluderer et godt udvalg af restauranter, ophold, aktiviteter og transportmuligheder. Øen er derfor fuld af oplevelser, og så er der direkte afgange til nærliggende øer, som La Digue, Cousin og Curieuse.

Ligesom på Mahe, er der nogle mere besøgte strande end andre, men uden det føles for turistet. Den mest populære er Côte D’Or Beach, som har en kort afstand til de mange hoteller, gæstehuse og luksus resorts. Der tilbydes derfor muligheder til forskellige behov. For dem som gerne vil bruge tid på den livlige og lange sandstrand. Her kan man både gå lange ture, prøve forskellige vandsports eller hoppe på en af de mange dagsture til de nærliggende øer, som tager afgang fra denne strand. Det kan for eksempel være en dagstur til Curieuse øen, hvor I kan opleve Seychellernes enorme landskildpadder, Aldebra Giant Tortoise. En snorkeltur til St. Pierre øen er også et hit, hvor man kan snorkle med havskildpadder. 

Vil I udforske øen er UNESCO verdensarvstedet, Vallé de Mai Nature Reserve, et must-do.  Reservatet er hjemstedet for Coco De Mer, verdens største kokosnød, og med parkens største koncentration, kan I med sikkerhed få den fulde oplevelse af den enorme kokosnød. 
Derudover har parken også et eksotisk fugle-og dyreliv, som er værd at opleve. 

Udover Côte D’Or, er Praslin også hjem for en af Seychellernes (nogle vil sige verdens) smukkeste strande. Nemlig Anse Lazio. Her får I det rene postkort med strandens imponerende granitsten i omgivelserne af det kridhvide sand og krystalklare hav. Ved siden af ligger Petite Anse Lazio, en lille version af Anse Lazio og godt isoleret. Vi anbefaler også Anse Georgette, som vil tage jer gennem et eventyrligt sti i junglen. 

For en eksotisk snorkel-oplevelse anbefaler vi, at I tager den korte bådtur til Cocos Island Beach, også nær øen Felicity. 

La Dique

La Dique, postkort-øen for Seychellerne. Den mindste af de 3 befolkede øer med et befolkningstal på under 3000. Her får I en rigtig “laid-back” atmosfære i ægte paradis omgivelser med ingen lufthavn og meget få biler på vejene. Her kan I gå på opdagelse til fods eller på cykel og udforske den lille granit-ø ud af de bare 42 granit-øer, der findes i hele verdenen. Granitøer er øer som er sammensat af granitsten og dermed er kendetegnende for de billedskønne strande på Seychellerne. La Dique er et af de bedste eksempler, hvor I vil finde hvide sandstrande med unikke granitformationer ud mod det turkise hav. Stranden “Anse Source D’Argent” er et must-visit og blandt de smukkeste strande på hele Seychellerne. Herfra kan I nyde udsigten, tage en svømmetur eller hoppe på en af de populære “krystal kajakture”; en sejltur i en gennemsigtig kajak der vil tage jer til isolerede strande og fuldende oplevelsen af de smukke granitformationer. 

Er I ude efter eventyr, opfordrer vi jer til at tage vandreskoene og vandre til kysterne via regnskoven, som med garanti vil tilfredsstille enhver eventyrlyst. Det kan f.eks. være en rute til Anse Marron – endnu et godt eksempel på en dramatisk granitstrand eller til Anse Cocos. 

Private Øer

Drømmer I om den helt store, men eksklusive og private oplevelse af Seychellerne, vil et ophold på en af de private øer opfylde det. Her kommer I væk fra alle verdens normale distraktioner og kan koble helt af samtidigt med I vil opleve den fineste natur Seychellernes har at byde på. Vi har rejseforslag på vores 3 fortrukne private øer, hvor der er særligt fokus på bæredygtighed og naturbevaring. Her får I eksklusivitet i luksuriøse rammer samtidigt med jeres ophold på øen bidrager til øernes grønne projekter. Det er for eksempel deres indsats i at beskytte havskildpadder, bevare deres skove og specielle fuglearter, som de sjove Boobies, og beskytte farvandets koralrev og dens liv.