Tanzania

Karibu! Bliv budt velkommen på Swahili og oplev landet med den berømte Serengeti-slette, det imponerende Ngorongoro-krater og Afrikas højeste bjerg. Her får I den ægte vare – den som alle drømmer om, når man skal på safari i Afrika: Endeløse savanner med et vandrende dyreliv, så vildt og så stort, at selv safariguiden bliver overrasket gang på gang. 


“Big Five”-oplevelser med løverne i toppen af fødekæden efterfulgt af den smukke leopard og elegante gepard.
Der findes ekstra mange giraffer, hvorfor de måske har fået titlen som Tanzanias nationaldyr. Og imponerende store flokke af både zebraer, gnuer og andre antiloper arter, og ja også elefanter – særligt i Tarangire National Park. Oplev det hele fra oven i 5.895 meters højde efter et uforglemmelig trek på selveste Mount Kilimanjaro, hvor I fra Uhuru Peak kan få følelsen af at stå på toppen af Afrika. Eller gå mod strømmen og tag med på en af vores eventyrlige cykelture, som bringer jer tæt på naturen som aldrig før og fri for turiststrømmen. 

En vild og utæmmet verden med nye oplevelser hver dag af Tanzanias sande ‘wilderness’ er hvad I kan se frem til på en rejse til dertil. 

Big Five
Ngorongoro Krater
Endeløse savanner
Store katte
Serengeti Nationalpark

Serengeti Nationalpark

Som at hoppe direkte ind i Nat Geo Wild kanalen, er hvad et besøg til Serengeti National Park føles som. 14.750 km2 uberørt vildmark med brede savanner, spredte akacietræer og kopjes og et uspoleret dyreliv. Det er topdestinationen for observationer af de store katte; løver, geparder og leoparder, andre rovdyr som hyæner, sjakaler og servaler samt for millionvis af gnuer og zebraer i vandring. 

En safari i Serengeti er derfor sjældent, hvis ikke aldrig, skuffende, og bringer de ægte safarifølelser frem med lange game drives på endeløse sletter fra solopgang til solnedgang og ophold på en autentisk tented camp eller campsite inde i  parken. 

Sammen med naboen, Masai Mara National Reserve, dannes den årlige gnuvandring, hvor gnuerne og alle de andre dyr vandrer i cyklus og over grænsen til hvor græsset er grønnest. Alt efter sæson kan I derfor se frem til et imponerende wildlife-scenarie med masser af aktivitet og interaktioner mellem dyrene, som både inkluderer “Big Five” og resten af Afrikas ikoniske dyrearter. 

Ndutu-regionen 

Det sydlige Serengeti og det nordlige Ngorongoro former Ndutu-regionen: Et mødepunkt mellem de to største ‘wilderness’-områder i Tanzania, og som er ‘The Place’ i vores vintermåneder, når den store gnuvandring bevæger sig hen over regionen.
Specielt i februar er der gang i den, når tusindvis af nyfødte gnu-unger kommer til verden, som særligt tiltrækker opmærksomheden fra geparder, løver og hyæner. 

Området er aldrig tomt, og uanset i hvilken sæson I besøger Ndutu, kan I støde på arter som giraffer, elefanter, forskellige antilopearter og rovdyr året rundt – specielt ved vandhullerne i tørsæsonen mellem juni og november.

Her kan I også være heldige at opleve store flokke af flamingoer, som bliver tiltrukket af områdets alkaliske søer.

Ngorongoro Krater

Man kan beskrive det som Edens have på jorden og stedet for menneskets oprindelse. 

Her får I et 8.292 km2 stort område af et beskyttet naturlandskab med højlandssletter, savanne, skove og vigtigst af alt; et 2-3 millioner år gammelt vulkankrater, som vi vist godt kan kalde for Ngorongoros hjerte, med den største koncentration af dyreliv der finder sted på kraterets bund. Alle sammen på ét og samme sted, hvilket gør Ngorongoro-krateret til et af Afrikas bedste safaridestinationer. 

Krateret selv bliver betragtet som et af Afrikas naturvidundere, som særligt kommer til udtryk ved Ngorongoro Crater Viewpoint 1, som giver jer en fuld panoramaudsigt over kraterets kanter og det grønne landskab imellem.

Nede i selve krateret vil I blive introduceret til intet mindre end et storslået dyreliv, der både inkluderer alle medlemmerne af “The Big Five”: Næsehorn, elefanter, bøfler, løver og leoparder samt andre dyr som giraffer, flodheste, bavianer, zebraer og meget mere. 

En hel dag blandt dyrene er derfor et ‘must’, hvor besøg til kraterets vandhuller giver jer de bedst chancer for at observere wildlife i sin bedste form. 

Derudover får I også muligheden for at opleve Olduvai Gorge; et UNESCO verdensarvsted hvor arkæologer har fundet beviser for, at det var hjem for jordens første mennesker for 3,6 millioner år siden. Her kan I besøge stedets museum, som gemmer på arkæologernes fund og som kun vil øge betydningen af dette fantastiske naturområde. 

Få alle oplevelserne med med et ophold inde i Ngorongoro Conservation Area eller i den nærliggende by, Karatu. 

Tarangire Nationalpark

Oplev Tanzanias 6. største nationalpark og hvad vi kalder Serengetis ‘lillebror’ med et landskab på 2.600 km2, der på mange måder minder om Serengeti, og med et dyreliv der er tæt på at være lige så imponerende. He får I også en mini-migration i landets tør sæson fra juni til november, hvor 250.000 dyr vandrer gennem parken i søgning efter grønnere sletter og vand. Her spiller Tarangire-floden en vigtig rolle som den eneste vandkilde, som derfor tiltrækker det store antal af gnuer, elefanter, gazeller, zebraer, røde koantiloper, bøfler og rovdyr som løver, der både kommer for at drikke og spise med de ekstra gode muligheder for en let fangst.  

Elefanterne dominerer parken, ja faktisk er parken hjem for en af de største koncentrationer af elefanter i Afrika med op til 300 elefanter per flok til stede.
Derudover kan I også være heldige at observere en af de få sorte næsehorn, der stadig er til stede i parken, og andre rovdyr som leoparder, geparder og hyæner. 

Der er også en god portion af fugle til stede: Over 545 forskellige fuglearter, som kan gøre enhver fugleenthusiast mere end glad. 

Og ja, så er Tarangire også det eneste sted i Tanzania, hvor I kan opleve de mærkværdige baobab-træer, som står flot og stolt blandt omgivelserne af åbne savanner, akacietræer og skovområder. 

Lake Manyara

Lige mellem Tarangire National Park og Ngorongoro Conservation Area ligger Lake Manyara som en del af en nationalpark med samme navn – nemlig Lake Manyara National Park. Med de åbne grænser mellem Lake Manyara og Tarangire vandrer dyrene frit mellem områderne, og I kan derfor også opleve store mængder af elefanter her. Derudover kan I være heldige at få oplevelsen af parkens træklatrende løver, som ellers plejer at være leopardernes territorium. De er også til stede, godt i skjul blandt parkens skovarealer og buske. Det tiltrækker også mange bavianer med flokke helt op til 200.

Søen er parkens midtpunkt – i hvert fald for flodhestene – og udgør hele 230 km2 af parkens ellers lille størrelse på 325 km2. Det giver også plads til et mangfoldigt fugleliv; mere end 400 fuglearter er vi oppe på, som også inkluderer lyserøde flamingoer, der holder til ved søens bred.
Langs søbredderne kan I også være heldige at spotte andet wildlife som bøfler, giraffer og impalaer.

 

Inkludér et game drive i Lake Manyara på vej til- eller fra Ngorongoro eller endnu bedre, tilbring en nat i parken og nyd den pragtfulde udsigt til søen og dyrelivet omkring. 

Den perfekte start eller afrunding på jeres eventyr i Tanzania. 

Mount Kilimanjaro

Smukt er det. Afrikas højeste bjerg lige på grænsen til Kenya, men tilhørende Tanzania. 

Mount Kilimanjaro med sin sneklædte Uhuru Peak på 5.895 meter er en af Afrikas største attraktioner, som enten kan opleves med et eventyrligt trek hele vejen op til toppen eller blot med en enestående udsigt undervejs på en safari i Amboseli National Park. 

Vælg mellem de 6 forskellige Kilimanjaro ruter: Marangu, Machame, Lemosho, Rongai, Umbwe og Northern Circuit, som hver især byder på sine egne oplevelser med udsigter til bjergets andre peaks og kratere, isgletsjere og et imponerende bjerglandskab, der hele tiden ændrer sig undervejs fra frodige regnskove til alpine-og mopane landskaber.  

Nogle er mere udfordrende end andre, og I kan derfor vælge den rute, som passer bedst til jeres behov. Tag kontakt til en ekspert på området og få hjælp til at vælge jeres perfekte Kilimanjaro trek. 

“Alle veje fører til Rom”, så uanset hvilken I vælger, er målet Uhuru Peak, som belønner jer med Afrikas smukkeste solopgang, og følelsen af at stå på toppen af Afrika, er intet mindre end en uforglemmelig og utrolig oplevelse. 

Arusha Nationalpark

Få smagen på Tanzanias ‘wilderness’  og bliv ekstra parate til Serengeti og Ngorongoro. Med kun 1,5 times kørsel fra Kilimanjaro Internationale Lufthavn og parkens størrelse på 552 km2, er Arusha National Park det perfekte bud på en oplevelsesrig dagstur fra Arusha eller Moshi. Her kan I få de første møder med vilde zebraer, gnuer, bøfler, giraffer og mere i grønne omgivelser af åbne græssletter, akacietræer, skov og en skøn udsigt til Mount Meru. Det er også en god mulighed for at få strukket benene inden I drager ud på den længere køretur til Tanzanias store nationalparker. Her kan I nemlig komme på bushwalks fri for fare, da parken kun er hjem for græsædere og ingen rovdyr.