Sydafrika

En mangfoldighed af økosystemer og kultur. Et godt eksempel på en rundrejse der byder på en god blanding af oplevelser, og hvor hjemveen sjældent finder sted for den europæiske rejsende. Sydafrikas britiske, hollandske og franske immigranter har nemlig sat sit præg, hvorfor Sydafrika på mange måder ikke ligger langt fra hvad vi kender til herhjemme. Storbyer, vine, mad og sprog er alt sammen en del af den gode cocktail, som vi kalder ‘Afrika der møder Europa’, som vil bringe jer tæt på på resultatet af den Sydafrikanske kultur. Og udover kulturelle oplevelser kan I se frem til Sydafrikas gemte skatte i form de store naturvidundere og et imponerende dyreliv – på både land og i vand. Oplev Blyde River Canyon og God’s Window på Panorama Route efterfulgt af en “Big Five”-safari i Krugers åbne vildmark, kør langs Garden Route og mærk friheden mellem Sydafrikas landskaber og hav, sejl ud i det blå og oplev pukkelhvaler, hvidhajer, sæler og de sydafrikanske pingviner, få smagsfyldte oplevelser på Sydafrikas vingårde og tilbring en romantisk aften på V&A Waterfront. 

Sydafrika er tæt på at have det hele, og hvad der gør os særligt begejstrede, er landets mindre conservations, projekter og initiativer, der gør en ekstra indsats for at bevare dette fantastiske land og sine beboere – både mennesker og dyr. 

Her kan I få unikke og lærerige oplevelser samtidig med, at I er med til at gøre en forskel. 

Big Five
Storslået natur
Garden Route
Perfekt til kør-selv

Kruger Nationalpark

En af verdens mest berømte, og en af Afrikas største med 19.485 km2 af uberørte sletter, skove og buske i et uspoleret naturlandskab og lige ved siden af Blyde River Canyon. Løver, leoparder, næsehorn, elefanter og bøfler som tilsammen udgør “The Big Five”, er hvad I kan være heldige at opleve på deres oprindelige levested. Uden indhegninger eller menneskets indflydelse kan I opleve det rene wildlife-paradis, som udover “Big Five” er hjem for et hav af forskellige arter som giraffer, zebraer, strudse, sjakaler, bavianer, hyæner, geparder, krokodiller og ja, vi kunne blive ved.

Kruger National Park byder på storslåede safarioplevelser uanset om det er i den offentlige del af parken eller i et af parkens private naturreservater. 

Dyrene går hvor det passer dem, og der er dermed ingen begrænsninger for, hvad I kommer til at opleve hver gang I kører ud på et nyt game drive i Kruger National Park. 

Hos GreenSafari har vi udvalgt 4 forskellige tented camps i både autentiske og komfortable rammer, og som gør en ekstra indsats for at bevare det mangfoldige økosystem i Kruger. Her får I lov til at nyde naturen og dyrelivet til fulde, men med respekt for naturen.

Læs mere om Timbavati Private Game Reserve og Makuleke Contract Park så I kan finde frem til jeres perfekte Kruger-oplevelse.  

Timbavati Private Game Reserve

Timbavati ligger inde i selve Kruger National Park og inden for Great Limpopo Transfrontier Conservation Area  – et beskyttet landskab i en fælles aftale mellem Sydafrika, Mozambique og Zimbabwe. 

Timbavati består af en 530 km2 uspoleret vildmark. 

Reservatet stræber efter at beskytte naturen på bedste vis – hvad enten det drejer sig om at bevare truede arter, stoppe udryddelse af specielle plantearter, vedligeholdelse af brandudbrud, hindre krybskytteri, indføre bæredygtig turisme eller sørge for at lokalsamfundet får del i økonomien. 

Som en privat del af Kruger National Park kan I altså få eksklusive og private safarioplevelser og samtidig bidrage til Timbavatis fantastiske initiativer.
Desuden er Timbavati også det eneste sted i verden, hvor man kan være heldig at opleve en hvid løve udenfor fangenskab og i stedet vild og fri. 

Vi tilbyder og anbefaler ophold på 2 forskellige tented camps i Timbavati Private Game Reserve, som giver jer direkte forbindelse til Timbavatis og Krugers vildmark. 

Makuleke Contract Park (Nordlige Kruger)

Gå mod strømmen og tag på safari i den nordlige del af Kruger National Park og få ægte og eksklusive oplevelser af Sydafrikas storslåede dyreliv. 

Her bor I på Pafuri Luxury Tented Camp, som er med til at løfte safarien til helt nye højder. Et hyggeligt og luksuriøst teltophold med kun 19 telte, der strækker sig langs Luvuvhu-floden på hævede træbroer, som for alvor bringer jer i ét med naturen. 

Og til alle fugleentusiasterne, så er I kommet til det helt rigtige sted!
Pafuri ligger nemlig i det allerbedste fugleområde i Kruger, hvor sjældne arter som Pels Fiskeugle, nogle gange kan blive observeret direkte fra campen! 

Og hvis fugle ikke er målet, så kan vi betrygge jer med at store flokke af elefanter, bøfler, antiloper samt leoparder, hyæner og meget mere lever vildt i området også. 

Området blev nemlig erklæret som et Ramsar Site i 2007 med sin økologiske betydning og højeste biodiversitet i Kruger National Park. 

Makuleke Contract Park er det største private reservat i Kruger, som garanterer jer unikke safarioplevelser. Kom på daglige game drives og bushwalks og absorber alt hvad naturen bringer jer. Indenfor jeres rækkevidde finder I både pander, bjerge, flodsletter og særlige naturseværdigheder som Lanner Gorge, Crook’s Corner og Fever Tree Forest. 

Og efter store oplevelser ude i bushen kan I komme helt ned i gear ved campens pool og nyde lækre måltider efterfulgt af drinks i deres bush-bar. 

 

Pongola Game Reserve

Ved foden af Lebombo-bjergene kan I opleve verdens  andenældste- og Afrikas ældste private naturreservat. White Elephant Safaris byder på en ekstraordinær og rørende safari i Pongola Game Reserve på hele 30.000 hektar. Og med Jozini-floden som reservatets hjerte, kan I se frem til oplevelser både til lands og til vands.
Det inkluderer game drives, bushwalks, sejlture, fisketure og en unik mulighed for at få ‘behind the scenes’-oplevelser af reservatets undersøgelsesprojekter og konservationsoperationer – særligt med fokus på elefanter og næsehorn. 

Her får I simpelthen lov til at tilbringe en dag med en næsehorn- og elefantforsker, som kan lære jer om disse majestætiske, men truede arter, og give jer en dybere indsigt i deres tilgang til konservation. I vil også komme på et særligt Rhino Walk, hvor I med jeres forsker tracker det sorte næsehorn, og kommer helt tæt på et af verdens mest truede dyrearter. 

Med elefanter, næsehorn, bøfler og leoparder til stede er Pongola Game Reserve hjem for fire af “The Big Five” samt andre arter som giraffer, gnuer, zebraer, vortesvin, 12 forskellige antilopearter og over 350 forskellige fuglearter.  

Absorber den imponerende natur med et ophold i en af AfriCamps luksuriøse og autentiske telte med direkte udsigt til Jozini-søen. Mellem jeres safariaktiviteter kan I  trygt slappe af samtidig med, at I observerer områdets dyreliv, som også sørger for, at I ikke går glip af de stemningsfulde nattelyde, når mørket lægger sig hen over Pongola. 

Se vores safari til Pongola Game Reserve HER

Inverdoorn Game Reserve

Kun 2,5 time udenfor verdens smukkeste by, Cape Town, finder I Inverdoorn Private Game Reserve – et naturlandskab på 10.000 hektar fyldt med akacietræer og gyldne bjerge, hjem for alle medlemmerne af “Big Five”: Elefanter, løver, bøfler, leoparder og helt særligt, næsehorn, som er et højdepunkt i sig selv.
Udover “The Big Five” strømmer dyrelivet også i form af store flokke af gnuer, eland antiloper, gemsbukke og zebraer eller flodheste der flyder rundt i dammen. 

I kan se frem til en luksuriøs “Big Five” safarioplevelse, som både tilbydes som en dagstur fra Cape Town eller med overnatning for dem, som vil have det hele med.

Her får I muligheden for at se og lære om Inverdoorns succesfulde Cheetah Conservation Project og Cheetah Rescue and Rehabilitation Centre, hvor der bliver gjort en stor indsats for at bevare biodiversiteten i regionen. 

Og udover en god og lærerig indsigt i stedets initiativer så sluttes dagen af med en hel særlig oplevelse af en gepard i fuld fart, som en del af deres træning.
Oplevelsen af at se en gepard løbe i en hastighed på op til 120 km/t kan ikke sammenlignes med noget andet, og er i sandhed en oplevelse man aldrig vil glemme. 

Frokosten bliver serveret udendørs under træerne, og efter solnedgang kan I se frem til en magisk middag i lodgens lille og intime restaurant eller ved poolen med Boma-bålet under åben himmel. 

Aquila Private Game Reserve

Er I på udkig efter den ægte vare nær Cape Town, så er Aquila Private Game Reserve svaret! Aquila Private Game Reserve ligger kun 2,5 times kørsel fra Cape Town, er nabo til Inverdoorn Private Game Reserve, og er et andet eksempel på en eksklusiv og oplevelsesrig safari, der samtidigt støtter et godt formål. 

Aquila var de første til at re-introducere “Big Five” i det vestlige Cape-område, og som i dag stadig lever vildt og frit blandt resten af områdets dyreliv.

Aquilas mål er at beskytte og bevare Afrikas truede dyrearter og at skabe den ideelle og bæredygtige balance mellem naturbeskyttelse og bemyndigelse af det lokale samfund. 

Aquila er derfor 100% dedikeret til wildlife konservation. Deres konservationsindsats inkluderer blandt andet ARC (Aquila Animal Rescue and Rehabilitation Conservation Centre), som er en non-profit organisation med et wildlife rehabiliterings- og re-introduktionsprogram samt et sanctuary for dyr, der ikke kan sættes fri i naturen igen og et midlertidigt hjem for dyr, som med den rette genoptræning kan sættes fri. 

Udover ARC er Aquila også involveret i  land- og jord-rehabilitering, anti-krybskytteri programmer og økoturisme med støtte til det lokale samfund. 

Hos GreenSafari kan vi godt forstå, at de nu er blevet anerkendt for sit social ansvar og konservationsprojekter, hvilket vi synes skal hyldes med et besøg dertil – enten som en dagstur eller med overnatning. Vi garanterer uforglemmelige naturoplevelser, hvor I bliver budt velkomne med intet mindre end smilende gæstfrihed, traditionelle kulinariske lækkerier og en stolthed til det oprindelige folk og jord. 

Oplev det smukke bjerglandskab i gyldne farver og den brede vifte af dyreliv på game drives, quad bikes eller hesteryg efterfulgt et luksuriøst ophold i deres lodge eller hytter. 

Amakhala Game Reserve

Kombiner oplevelser på Garden Route med en safari i Amakhala Game Reserve i det østlige Cape område tæt til Port Elizabeth.  

På et 8.000 hektar stort landskab med bush og åbne græssletter kan I støde på løver, elefanter, næsehorn, bøfler, geparder, hyæner, giraffer, zebraer, gnuer, aber, skildpadder og masser af antilopearter.  

Amakhala Game Reserve er resultatet af 4 landmænds arbejde, som sammen valgte at fjerne al landbrug-infrastruktur og i stedet skabe en konservation fri for menneskets spor.
I dag er reservatet hjem for over 50 forskellige dyrearter, 230 plante- og træarter og 75 familier. Det er et dyrebart økosystem, hvor konservation og samfund går sammen for at yde et værdifuldt bidrag til den verden, vi lever i, og for at fremme økoturismen. 

Med plads til konservation, community og anti-krybskytteri-projekter har vilde dyr i fangenskab kunne få et nyt hjem i de vilde og frie omgivelser af Amakhala, lokale beboere har kunne uddannet sig og kvalificere sig til jobs, og det er nu blevet gjort endnu sværere (hvis ikke umuligt) for krybskytter at indtræde og såre Amakhalas dyrerige. 

Besøg Amakhala på en dagstur eller bo på The Safari Lodge – et fairtrade-certificeret ophold, og få en på opleveren samtidig med, at I støtter op om deres konservation. 

Og hvis er ude efter den fulde oplevelse med 3 nætter på The Safari Lodge i Amakhala, kan I også se frem til et game drive i naboparken, Addo National Elephant Park. 

Cape Town & Garden Route

Start eller slut rundrejsen i hvad vi kalder verdens smukkeste by: Cape Town.
Her får I oplevelsen med af den stemningsfyldt havnefront (V&A Waterfront), Table Mountain som kan nydes fra alle byens hjørner og et rørende indblik i Nelson Mandelas barske tid som fange på Prison Island. Besøg Green Market Square og The Watershed, hvor I kan gøre et godt køb af lokale varer og kunstværker, og tag helt op på toppen af Table Mountain og få den ultimative udsigt over byen og Western Cape-området. 

Vi anbefaler en køretur ned langs Cape Peninsula i de storslåede naturomgivelser med besøg til Simon’s Town og Boulders Beach, hvor de sydafrikanske pingviner holder til.
Og hvis I vil have oplevelsen med af Sydafrikas sydvestligste punkt, kan I fortsætte hele vejen ned til spidsen af Cape Peninsula og vandre op i det berømte fyrtårn. 

Langs Garden Route, en rute på ca. 800 kilometer der strækker sig fra Cape Town og Port Elizabeth, venter der betagende landskaber af bjerge og vinmarker, en imponerende kystlinje med hyggelige kystbyer og naturreservater med Afrikas strømmende wildlife. 

Se frem til gastronomiske mad- og vinsmagninger på idylliske gårde,  hvaler og hajer i det blå, Sydafrikas største grottesystem, fascinerende strudsefarme og meget mere – alt sammen på en kør-selv-rejse langs Garden Route.