OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Både før og under rejsen til Afrika, er der nogle praktiske ting, som man skal have styr på, og som kan forberede dig til den type rejse, du skal ud på. Vi har derfor lavet en oversigt med praktisk info og med svar på ofte stillede spørgsmål, som vil klæde dig godt på til rejsen.

FAQ

Hvad er økoturisme?

Økoturisme er bæredygtig turisme i naturområder. Det er til for at promovere og støtte bevarelsen af naturen samt sætte pris på naturlandskaber, dyrene, den lokale kultur og samfundet i området. 

Læs mere om de udvalgte organisationer vi støtter samt vores bæredygtigshedpolitik her: 

Organisationer

Bæredygtighedspolitik

Hvad er Big Five?

Betegnelsen “Big Five” blev opfundet af storvildtjægere som et udtryk for de fem sværeste dyr at jage i Afrika. “Big Five” består af løven, leoparden, elefanten, næsehornet og bøflen. Siden da er “Big Five” blevet særligt populært blandt safariturister, hvorfor betegnelsen nu mest bliver brugt af både safariarrangører og guides.  

Hvad er et Game Drive?

I mange af turene står der “game drive”, som er ensbetydende med selve køreturen rundt i nationalparken med din guide for at observere dyrelivet. Et game drive foregår ofte om morgenen eller om eftermiddagen, og nogle gange hele dagen med picnic-frokost ude i parken. Længden på et game drive afhænger derfor af tid og sted. 

Et morgen-game drive starter typisk mellem klokken 7 og 8 (før solopgang), og fortsætter indtil frokost (klokken 11-12). 

Et eftermiddags-game drive starter typisk mellem klokken 15 og 16, og fortsætter indtil klokken 18-19  (indtil solnedgang). 

Game drives inkluderer som standard altid entry-fees til nationalparken. 

Hvilket fly skal jeg booke?

Vi har lavet en komplet flyvejledning for hver enkel destination, som kan hjælpe dig med at vælge og booke de rigtige fly.
Læs mere her:
Flyvejledning

Skal jeg have visum?

Der er visumpligt ved indrejse til Kenya, Tanzania, Zanzibar og Uganda.
Visum kan søges via følgende links: 

Visum til Kenya

Visum til Tanzania

Visum til Uganda

Visum koster 50 USD og vi anbefaler I tidligst ansøger om visum 2 uger før afrejse. 

Der er også visumpligt ved indrejse i Sydafrika, Namibia, Victoria Falls (Zimbabwe) og Botswana. Visum er gratis i Sydafrika og fås ved indrejse. Visum til Namibia, Victoria Falls (Zimbabwe og Botswana) kan fås ved indrejse og koster 25-50 USD. Ved besøg i flere lande kan man købe ét visa, som gælder til flere lande. 

VIGTIG INFO OM INDREJSE TIL DET SYDLIGE AFRIKA
Ved indrejse med børn under 18 år kræves der oversat dokumentation i form af fødselsattest. Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside. 

Tjek altid indrejseregler for hvert land her:  Udenrigsministeriet

 

Skal jeg have vaccinationer?

Du skal altid kontakte egen læge for info om vaccinationer, da GreenSafari som safaribureau ikke må rådgive herom. 

Vaccinationer til Østafrika omfatter typisk stivkrampe, hepatitis A+B, gul feber og forebyggende malariapiller. 

Medbring altid det gule vaccinationskort i håndbagagen i tilfælde af, at det skal fremvises ved indrejse. 

Vaccinationer til det sydlige Afrika omfatter typisk stivkrampe, hepatitis A+B og forebyggende malariapiller (hvis malariaområder besøges). 

Hvad skal jeg pakke og i hvad?

En rejse til Afrika inkluderer som regel en safari eller udflugter i naturen, så som hovedregel skal man tænke praktisk og på komfort, når det kommer til pakningen. 

Dernæst er det også forskelligt, hvad man skal tage med, alt efter hvor rejsen går til og hvilken rejsetype der er valgt. Skal man på en ren safari, anbefaler vi afslappet tøj, som både er praktisk til for eksempel en bushwalk, og behageligt tøj til når man skal sidde flere timer i bil. Vi anbefaler både lange bukser og trøjer, da temperaturen kan falde drastisk hen over natten og i de tidlige morgentimer i både det østlige og sydlige Afrika. 

Du kan download vores pakkeliste HER

Er safarien kombineret med et besøg til Cape Town, Garden Route, Zanzibar eller andre byer, kan man pakke et sæt af sit  ‘pæne’ tøj og selvfølgelig badetøj, hvis rejsen indkluderer strand, pools,  badevenlige søer og laguner. 

VIGTIG INFO FOR ENS BAGAGEVALG
Der kan være regler for hvilken type bagage man kan medbringe på sin rejse.  På nogle ture er det ikke muligt at rejse med kuffert på grund af begrænset plads under transporten. Det er generelt safarierne og rundrejserne i Botswana, Kilimanjaro-trek og alle gruppe-rundrejserne.
På disse ture anbefales det, at man rejser med en backpack eller duffel bag på max 50-70 liter per person samt en mindre dagsrygsæk per person, som kan indeholde snacks, drikkedunk, madpakke, ekstra trøje, kamera og batterier. 

 

Hvad er valutaen og hvor mange kontanter skal jeg have med?

Vi har lavet en guide til valuta, kontanter og forbrug i Afrika, som du kan downloade HER

 

Hvordan rejser jeg ansvarligt?

Hvis I skal ud på en kør-selv rejse i Sydafrika eller Namibia, opfordrer vi jer til at besøge landets bevarelse-områder, spise på de lokale restauranter, besøge lokale markeder og købe lokalt kunst og souvenirs.  Alt dette er med til at støtte det lokale samfund, styrke deres økonomi og beskytte landets natur og dyreliv. 

Ligesom i vores bæredygtighedspolitik, er vi stærkt imod børnearbejde, “hands-on” aktiviteter med vilde dyr i fangenskab, salg af ulovlige genstande som elfenben.
Det kan være svært at gennemskue om et sted eller en aktivitet er ok eller ej og vi anbefaler jer derfor, at I bruger de autoriserede turoperatører med fast kontor i byområderne eller ved nationalparkerne. Det kan altid være en god ide at spørge ind til deres politikker og standarder inden I køber en genstand eller aktivitet for at sikre kvaliteten. 

 

Hvad hvis jeg ikke kan finde min chauffør ved pick up?

Alle vores ture inkluderer pick up enten i den internationale lufthavn ved ankomst eller på det ønskede hotel. Chaufføren vil stå med dit navn på et skilt, så det er nemt for jer at finde hinanden. Vær opmærksom på, at der ved nogle lufthavne kan der være flere udgange så tjek altid alle udgange, hvis din chauffør ikke står klar ved den udgang, du er ved. I tilfælde af, at du ikke kan finde din chauffør, bedes du kontakte GreenSafari med det samme på +45 22 32 09 89, som vil tage kontakt til din chauffør og sørge for dit pick up. 

 

Er der andre aktiviteter inkluderet i min tur?

Der kan være andre aktiviteter inkluderet i jeres safari/rundrejse. I så fald vil disse ture vil altid fremgå i jeres dagsprogram og under listen for inklusiv/eksklusiv.

Nogle aktiviteter skal tilkøbes ved ankomst på jeres camp/lodge, og er markeret som ‘tilkøb’ i jeres dagsprogram.  

Nogle aktiviteter kan også tilkøbes på forhånd.
Se et udvalg af vores ekstra aktiviteter her: Tilkøb

Vi gør opmærksom på, at nogle aktiviteter som ballonflyvning og hvalsafari kan blive aflyst med kort varsel i tilfælde af dårligt vejr.
I sådanne tilfælde vil I blive tilbagebetalt for den aflyste aktivitet. 

 

Er mad og drikkevarer inkluderet på turen?

Som udgangspunkt er der altid helpension inkluderet på størstedelen af vores safariture. Dette gælder primært safariturene/rundrejserne i Kenya, Tanzania, Uganda og Botswana samt grupperundrejserne i Namibia (på nær opholdet i Swakopmund, hvor det anbefales man spiser på byens restauranter).  

Hvis man skal på en kør-selv rundrejse, kan pensionen variere. 
Alle vores kør-selv ture er sammensat, så det er muligt at få mad enten på lokale restauranter eller med selvforplejning. Så hvis pensionen ikke allerede er inkluderet, så er det fordi vi anbefaler, at man selv styrer det dernede. 

Det er meget forskelligt om drikkevarer er inkluderet eller ej.
Drikkevand i safaribilerne er som udgangspunkt altid inkluderet i Kenya, Tanzania og Uganda medmindre andet er anført. 

Mange lodges og camps i Botswana og Sydafrika tilbyder all Inclusive, som inkluderer helpension og alle drikkevarer (bortset fra få likører og spiritus). 

Detaljer om pension og drikkevarer fremgår i listen for inklusiv/eksklusiv under hvert safariprogram. 

 

Hvor mange drikkepenge skal jeg give?

Det er normalt at give drikkepenge i Afrika til både guides, lodgens og campens personale, restauranter og portnere. 

Hovedsageligt kan man medregne drikkepenge til sin safariguide på forhånd. Her anbefaler vi, at man giver mellem 30-50 dollars til sin guide per dag. Det vil sige mellem 15-25 dollars per person per dag, hvis man er 2 personer. Drikkepengene kan gives samlet til guiden på den sidste dag. 

Til lodgens/campens personale anbefaler vi mellem 5-10 dollars samlet per dag.  På nogle restauranter inkluderes der service på forhånd, og i så fald behøver man ikke at give ekstra. Hvis det ikke er inkluderet, anbefaler vi at man giver 10% oveni regningen. 

Ved ankomst til jeres lodge/camp vil I typisk blive mødt af portnere, som bærer jeres bagage til jeres værelser/telte. Vi anbefaler, at man giver 1-2 dollars både ved ankomst og ved afrejse.  

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

En rejse til Afrika er uden tvivl en rejse, man sent vil glemme. Udover naturoplevelser og eksotiske dyremøder kan man også forvente store kulturelle indtryk, som adskiller sig meget fra kulturen herhjemme. 

I kender måske udtrykket “Hakuna Matata”, som betyder “tag det roligt”, og det er lige præcis den kultur, I møder på en rejse til Afrika. Det må derfor ikke komme som en overraskelse, hvis 5 minutter tager 20 minutter, og må i stedet modtages med tålmodighed og med et smil. 

I sidste ende vil I opleve, at jeres guide og menneskerne omkring jer er en stor og vigtig del af det afrikanske eventyr, I begiver jer ud på. 

Vejret kan også have en stor indflydelse på programmet, som i nogle tilfælde resulterer i, at guiden må afvige en smule fra det oprindelige program med målet om gøre turen mere behagelig for jer. 

I skal derfor også forberede jer på al slags vejr i Afrika, da det ikke altid er 30 grader med fuld sol og blå himmel. Regn og torden kan opstå hurtigt og uventet, og det er derfor også vigtigt, at I pakker varmt- og regntæt tøj. 

Alle vore ture inkluderer også “afrikansk massage”  på jeres kørsel til- og i nationalparker og naturreservater. Da områderne typisk er fredet og bevaret i deres oprindelige stand, vil vejene være meget ujævne, og af og til slet ikke eksisterende. Man skal derfor forberede sig på en bumpende fornøjelse, når man kører fra de asfalterede veje til vejene i naturområderne.  Derudover er den afrikanske trafik også en oplevelse i sig selv, når I undervejs vil køre gennem storbyer og de lokale landsbyer. Her kan I opleve den lokale og travle hverdag, mens trafikken langsomt går fremad. 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at forberede sig på, at en safari i Afrika er ‘the real deal’. Det vil sige en oplevelse af vilde dyr på sit naturlige levested.  Der er derfor ingen garanti for hvilke og hvor mange dyr, man kommer til at opleve.  Men hey! Det er det, som gør det så spændende!

Hvad gør jeg hvis jeg oplever mangler på min safari?

Opleves der mangler på din safari/rundrejse, bedes du kontakte GreenSafari på +45 22 32 09 89 med det samme. Det gælder både mangler af pick up, ophold, aktiviteter eller hvis guiden ikke lever op til det aftalte. I tilfælde af mangler vil GreenSafari i samarbejde med sin lokale partner få løst problemet så hurtigt og så godt som muligt, så turen kan fortsætte som planlagt. Læs mere om vores betingelser her: Betingelser

Hvad skal jeg vide om mit Kilimanjaro trek?

Vi har lavet en PDF med en masse god og praktisk info om vores Kilimanjaro Trek, som vil klæde jer godt på til trekket. Denne inkluderer også en komplet pakkeliste udover vores almindelige pakkeliste.
Alle vores rejsende får tilsendt PDF’en efter booking.

 

Jeg vil gerne give jer ros!

Vi elsker at høre fra jer, og det gør andre også!
Så hvis du har været ude og rejse med GreenSafari, og  du gerne vil dele dine oplevelser, så opfordrer vi dig til at lave en anmeldelse på vores Facebookside eller på Trustpilot. 

Det varmer vores hjerter, og er en stor hjælp – ikke mindst for os, men også for andre som er på udkig efter eventyr. 

Jeg vil gerne give jer ris...

Hvis safarien eller rundrejsen mod forventning ikke sad lige i skabet, er du mere end velkommen til at kontakte os, så vi kan blive klogere, og gøre det endnu bedre næste gang! Der er altid plads til forbedring, og vi stopper ikke, før det er helt perfekt. 

Vi vil derfor meget gerne høre jeres feedback. 

Min ballonsafari eller andet blev aflyst...

Blev/bliver din ballonsafari eller anden vejrbestemt aktivitet aflyst, får du hele turen refunderet. Vi kontakter jer for reg. og kontonummer, så vi kan overføre beløbet til jer hurtigst muligt. 

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Så tøv ikke med at kontakte os!

Kontaktside formular

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.