Organisationer

 

BESVAR NATUREN 

Vi står i en klimakrise, og den globale opvarmning rammer store naturområder, som kan ende i  ørkendannelse. Mangel på vand og vegetation gør leveforholdene svære, og resulterer i sult og tørst. Vi kan komme ørkendannelse til livs ved at genopbygge naturen og bevare den natur, vi stadig har, som kan skåne dyrelivet og fastholde et sundt økosystem og en sund biodiversitet.

BESKYT DYRENE 

Vi vægter dyreliv højt hos GreenSafari, og det er vigtigt for os at støtte og bidrage til dyrebeskyttelse. Det inkluderer både vores valg af aktiviteter og direkte donation til wildlife-organisationer. Vi siger blandt andet nej til hands on-aktiviteter med vilde dyr og støtter anti-poaching-projekter, rehabiliteringscentre for vilde dyr og beskyttelse af vilde naturreservater.

STØT SAMFUNDET 

Vi arbejder med ‘fairtrade’-handel, som skal bringe uddannelsesmæssige- og økonomiske fordele til det lokale samfund.
Vi er forpligtet til 5 af FN’s verdensmål, og vi har derfor udvalgt vores turoperatører, ophold og aktiviteter ud fra deres engagement i ‘fairtrade’-handel samt dem der lever op til vores bæredygtighedspolitik. 

Hvilken skal din safari støtte?

1. Africa Centre For Holistic Management

Gør naturen grøn igen
Udbreder levesteder for vilde dyr
Uddanner lokale landmænd
Fokus på økologi
Modvirker global opvarmning

Hvem er Allan Savory? 

Holistic Management, hvad vi kalder holistisk landbrug, blev skabt af Allan Savory, der er økolog og født i Zimbabwe, som følge af en lang og personlig forskning i løsninger på ørkendannelse i Afrika og udryddelse af vilde dyr.  I 1960 fik han et gennembrud, og fandt ud af, hvad der skyldes ørkendannelse af verdens økosystemer på græssletter. Sammen med et stort antal landmænd og konsulenter på 4 forskellige kontinenter fandt de frem til bæredygtige løsninger. Det han havde lært som en  biologisk forsker var, at de sundeste græssletter var dem, hvor store flokke af vilde græssere som gnuer, gazeller og zebraer vandrer sammen i store flokke som en beskyttelse mod rovdyr. Han fandt derefter ud af, at husdyr og kvæg kan efterligne adfærden af de vilde flokke med en unik planlægningsproces, som han udviklede og testede på de lokale farme i Zimbabwe. 

Hvordan fungerer det? 

Metoden er at samle kvæg i store flokke og lade dem vandre hen over græssletterne for at udnytte kraften i deres hove til at bløde det hårde jord op, så luft og vand kan trænge ind i jorden. Kvægene tramper også det gamle græs ned, så jorden er dækket og beskyttet mod solen og vinden.  Gødningen og urinen hjælper med at få den trampede jord til at blomstre, som med den kontrollerede græsning er med til at holde græssletterne sunde og vokse over en længere periode. 

Med holistisk landbrug er husdyr og kvæg nøglen til at genoprette naturen.
Ved at samle kvæg, får og geder i store flokke og lade dem vandre, som deres naturlige adfærd, kan ørkendannelse komme til livs. Der dannes sunde økosystemer, dyrelivet trives og det minimerer den globale opvarmning. 

STØT ACHM  LEARNING SITE 

ACHM, Africa Centre for Holistic Management, er en Zimbabwe-registreret velfærdsorganisation tilknyttet til Allan Savorys institut som det første medlem af, hvad der er blevet et globalt netværk af forskning og uddannelse i holistisk landbrug. 

ACHM ligger i Dimbangombe Ranch tæt på Victoria Falls, og er i dag et godt eksempel på effektiviteten ved holistisk landbrug ved brug af metoden over et årti. Fra et solidt fundament med dokumenterede resultater begyndte ACHM at arbejde direkte med lokale landmænd i 2005 og senere NGO’er og offentlig bureauer i 2010, som resulterede i et stort tilskud til international udvikling med målet om at skabe træningsprogrammer samt øge opmærksomheden på holistisk landbrug. 

Diambangombes træningscenter får nu besøg af både samfunds ledere og NGO-ansatte hvert år for træning i ‘Holistic Land and Livestock Management’. Træningen indkluderer læring i de løsninger, der blev skabt af Allan Savory, og man ser derfor holistisk landbrug flere steder på kommunale områder og i en stigende grad i Afrika. 

Den største prioritet hos ACHM er at træne-, udstyre- og styrke samfundet i at genoprette deres land og dyreliv. Hvis du er bekymret for fattigdom, forsvindende vilde dyr, tørke og oversvømmelser, tørre floder, fødevarehjælp-programmer der aldrig ender og den igangværende kamp om forsvindende ressourcer, opfordrer vi jer til at støtte ACHM eller endnu bedre besøge Dimbangombe på jeres rejse til Victoria Falls.
Her kommer I helt tæt på landet, dyrelivet og samfundet i denne smukke del af Afrika.

ACHM byder jer velkommen til en utrolig og håndgribelig oplevelse. 

2. Ol Pejeta Conservancy

Beskytter truede dyrearter
Not-for-profit organization
Støtter og styrker samfundet
Eget chimpanse sanctuary
Hjem til Big Five

Ol Pejeta Conservancy er et 360 km2 privat naturreservat mellem Mount Kenya og Abedares-bjergkæden i Kenya. Hjem for tusindvis af vilde dyrearter – heriblandt de store katte, “The Big Five” og den største koncentration af næsehorn som lever frit og trygt inden for reservatets beskyttede grænser. Langs grænserne bor hundredvis af lokale familier, som har skabt gensidige fordele mellem reservatet og samfundet. 

Ol Pejta er en ‘not-for-profit’ organisation skabt i 2005 udstyret med flere teams af rangers, en flåde af køretøjer, deres egen hundeafdeling og 24/7-bevæbnede livvagter til at overvåge reservatets mest truede dyrearter – alt sammen til for at stoppe krybskytteri.

Ol Pejeta har gennem tiden opnået stor anerkendelse og er i dag hjem for størstedelen af verdens hvide- og sorte næsehorn med 137 sorte næsehorn og 37 hvide næsehorn, hvoraf 2 af dem er de sidste nordlige hvide næsehorn, der er tilbage. Ol Pejeta er også det eneste fristed for chimpanser i Kenya, som giver chimpanser i fangenskab et nyt liv i frihed. Over det sidste årti er Ol Pejeta blevet ved med at modtage chimpanser i samarbejde med Jane Godall Insitute og Kenya Wildlife Service, som har bragt antallet op på 36 chimpanser. Mange af dem kommer fra barske og unaturlige forhold, og er blevet udsat for misbrug fra menneskets hænder. Ol Pejeta har derfor et 24/7 veterinær støtte, hvor chimpanserne bliver omhyggeligt passet og plejet til de er sunde og friske igen. Derefter bliver de introduceret til en af fristedets større grupper af chimpanser, der bor i store og naturlige indhegninger, hvor de kan udforske, klatre, omgås med andre og lære at være chimpanser igen.

Udover beskyttelse af truede dyrearter foretager Ol Pejeta også adskillige undersøgelser, som blandt andet indkluderer tracking af dyrene – herunder løver for at blive klogere på dyrenes adfærd.  Alt dette kommer med store omkostninger, hvorfor Ol Pejeta er afhængig af sine kommercielle aktiviteter, som turisme, kvæg og landbrug.  Det giver dem et overskud, som forklarer deres status som “not-for-profit” organisation, da alt overskuddet går direkte tilbage til reservatet med mulighed for at udvikle og udfører flere projekter rettet mod målet om at beskytte truede dyrearter.

Derudover støtter Ol Pejeta også med 70 legater om året til børn, medicinske klinikker til dem som har brug det samt uddanner landmænd i, hvordan man gror fødevarer bæredygtigt og sætter dem i forbindelse med lokale markeder. 

Med stedets dedikation og passion for både mennesker og dyr kan I være sikre på, at hver en krone bliver lagt hvor, der er det største behov.

Hver en donation har derfor en stor betydning for stedets udførelse, initiativer og projekter.  Alt sammen med fokus på at bevare naturen, beskytte dyrene og styrke lokalsamfundet. 

 

 

Plant træer i Kenya

I Kenya kan I være med til at kompensere for udledning af CO2 og beskytte naturen samtidig med, at I drager ud på safari. 

I et godt samarbejde med vores lokale partner i Kenya og Seedballs Kenya er plantning af træer en del af alle vores safarier i Kenya. Ved plantning af nye træer kan vi opretholde økosystemerne og minimere vores CO2-fodaftryk som turister i Afrika.  

1 times flyvning udleder ca. 250 kg CO2 per person og 1 kilometers kørsel udleder 0.25 kg  C02. 

Blot 1 akacietræ fanger ca. 33 kg CO2 per år i løbet af træets levetid, og kan derfor gøre en stor forskel ved plantning af hundredvis af træer på blot én safari. 

Inden safariens start får alle vores rejsende nemlig deres egen lille pose med de såkaldte “seedballs”: En jordkugle med et frø, som undervejs kan plantes rundt i nationalparkerne. 

Processen er meget enkel; kast blot frøkuglerne hen over græssletterne og så tager naturen sig af resten!