BOOKING AF FLYBILLETTER


Sådan finder du de rigtige fly

Med tidens søgemaskiner som Momondo og Skyscanner, har det aldrig været nemmere og hurtigere at få et overblik over de ledige flyafgange og bedste priser. Og som noget helt nyt så har Momondo også indført et filter med “Mindst CO2”, hvor I kan se hvilken flyvning der har det mindste CO2-udslip. 

Vi anbefaler derfor, at I booker jeres egne flybilletter for at opnå den bedste pris med mulighed for, at vælge den afgang og det flyselskab, som passer jer bedst.

Er Afrika et kontinent, som I ikke har rejst til før? Bare rolig, vi har lavet en vejledning til jer, som vil klæde jer godt på til at vælge de rigtige fly. Vi står også altid til rådighed på telefonen til at guide dig. Så kontakt os endelig hvis du har brug for hjælp.  

 

Husk at bruge samme flyselskab hele vejen

Det er vigtigt, at I vælger en samlet flyrejse med samme flyselskab eller flyalliance hele vejen. På den måde er I 100% sikrede gennem flyselskabet i tilfælde af aflysninger, forsinkelser eller andet. Det betyder blandt andet, at det er flyselskabets ansvar at få jer frem til destinationen. I tilfælde af, at flyet bliver aflyst eller forsinket, og I ikke når jeres næste flyvning, så vil flyselskabet sørge for kost og logi samt få jer booket ind på næste flyvning.

 Når I booker med samme flyselskab, betyder det også, at I ikke skal hente jeres bagage ved mellemlanding og får boardingpas til alle flyvninger ved første check-in online eller i lufthavnen.

Når I søger fly på de online-søgemaskiner som Momondo og Skyscanner, skal I derfor være opmærksomme på, at I flyver hele vejen med samme flyselskab/flyalliance fra A til B. Ellers vil det altid være en god ide at booke jeres flybilletter direkte på flyselskabets hjemmeside.

Denne tekst er vejledende og vi tager forbehold for flyselskabets egne regler og vilkår.

 

INGEN JETLAG!

Afrika og Europa er i samme tidszone, hvilket betyder, at I ikke vil blive ramt af jetlag, når I rejser direkte sydpå til en af de afrikanske lande. Så bortset fra den lange flyrejse, vil jeres døgnrytme ikke blive påvirket, og I kan derfor roligt booke jeres safari med start til dagen efter jeres ankomst.

 

Hvis dit fly er forsinket

Bliver I forsinket og ankommer senere end forventet til jeres destination, bedes I give besked til os hurtigst muligt, så vi kan underrette jeres guide og chauffør. Vi vil herefter prøve at få justeret jeres safariprogram så godt som muligt, så I kan starte og fortsætte på jeres safari som planlagt ved ankomst.

 

Hvis du mister en dag af din safari 

 Vi har desværre ikke mulighed for at erstatte den tabte safaridag forårsaget af flyforsinkelser, da det er flyselskabets ansvar.

I har derfor mulighed for at søge om erstatning direkte hos dem eller via flyforsinkelse.dk

 

Hvor skal du flyve til?

Botswana

ANKOMST OG AFREJSE TIL OG FRA BOTSWANA 

Vi anbefaler, at I enten flyver til Victoria Falls i Zimbabwe (airport code VFA), Kasane (airport code BBK) eller Maun (airport code MUB) i Botswana, hvis I skal på safari i Botswana. Ankomst til- eller afrejse fra Victoria Falls giver jer muligheden for at opleve vandfaldene før eller efter jeres safari i Botswana. Victoria Falls ligger nemlig kun 1-1,5 time fra grænsen til Botswana og Chobe National Park. 

Kasane airport ligger lige ved siden af Chobe National Park, så hvis Victoria Falls ikke har jeres interesse, kunne ankomst/afrejse fra Kasane være et tættere alternativ.


Hvis I skal på safari i Okavango Delta, anbefaler vi ankomst til- eller afrejse fra Maun Lufthavn. Det er også byen, hvor størstedelen af vores Mobile Camping Safaris starter fra. 

Den mest populære rute er ankomst til Victoria Falls og hjemrejse fra Maun eller omvendt. En overall safari i Botswana inkluderer nemlig både Chobe National Park og Okavango Delta. 

I kan derfor vælge en “rundrejse”billet eller en tur/retur-flyvning, alt efter hvad der giver bedst mening i forhold til  jeres safariprogram – men også i forhold til prisen.
Nogle gange er det billigere at købe en tur/retur flybillet for eksempel fra Victoria Falls. 

En afrejse fra Danmark til Botswana har altid to mellemlandinger; en i Europa eller Mellemøsten og en i Kenya eller Sydafrika.
Samlet rejsetid tager 18-22 timer alt efter rute og lufthavne. 

Det er muligt at rejse fra København (airport code CPH), Billund (BLL), Aalborg (airport code AAL) og Hamburg (airport code HAM), og er ofte billigst og hurtigst fra København eller Hamburg. 

Alle nødvendige indenrigsflyvninger (charter flights) til jeres camps i deltaet er altid inkluderet i jeres safari hos GreenSafari.

I skal derfor kun tage højde for de internationale flyvninger. 

HVILKET FLYSELSKAB SKAL JEG VÆLGE TIL BOTSWANA?

I kan flyve med KLM, Kenya Airways, Qatar Airways, Emirates og South African Airlines.  Air Botswana er Botswanas lokale flyselskab, som også flyver tur/retur fra Johannesburg. 

 

 

Kenya

ANKOMST OG AFREJSE TIL OG FRA KENYA

Skal I på safari i Kenya, så skal I altid ankomme til Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (airport code NBO). Nairobi er det største trafikpunkt i det østlige Afrika, så det gør det også nemt for jer at komme videre til næste destination. Der findes direkte flyvninger med Kenya Airways både til Zanzibar, Uganda, Tanzania og Sydafrika. 

 Rejsetiden fra Danmark til Kenya er cirka 15 timer og kræver 1 mellemlanding.

 I Kenya inkluderer vi altid den første nat i Nairobi, som gør, at I kan ankomme når det passer jer. I kan også vælge at tilkøbe en nat i Nairobi efter safarien, men det er muligt at flyve direkte videre efter jeres safari om aftenen (tidligst afgang klokken 17 fra NBO).

På vores Tsavo-safarier kan I enten vælge at slutte jeres safari i Nairobi eller i Mombasa/Diani Beach. Slutter I ved Mombasa eller på Diani Beach, kan I flyve videre fra Mombasas Internationale Lufthavn, Moi International Airport (airport code MBA).

 

HVILKET FLYSELSKAB SKAL JEG VÆLGE TIL KENYA?

Der er flere muligheder ved afrejse til Kenya. Flyver du fra København (CPH), anbefaler vi Qatar Airways. De flyver med 1 mellemlanding i Doha og med kort ventetid.

Der findes 3 afgange dagligt, som gør, at I enten kan ankomme samme dag sent om aftenen, tidligt næste morgen eller om eftermiddagen næste dag. 

 I kan også flyve med Kenya Airways, KLM og Air France, som også er samme flyalliance. Her findes der også flere afgange, som gør, at I enten ankommer samme dag om aftenen eller tidligt næste morgen.

 Turkish Airlines har også hurtige ruter til Nairobi, men vær opmærksom på, at de ofte giver jer en ankomst eller afrejse om natten.

 Flyver I fra Jylland som Billund (airport code BLL) eller Aalborg (airport code AAL), anbefaler vi en flyvning med Kenya Airways, KLM eller Air France med mellemlanding i enten Amsterdam eller Paris.

Nogle gange er det dyrere at flyve fra Billund eller Aalborg, hvorfor mange vælger at køre til Tyskland og flyve fra Hamburg (airport code HAM). Herfra kan I også flyve med Qatar Airways og Emirates.

 

Namibia

ANKOMST OG AFREJSE TIL OG FRA NAMIBIA 

Alle rundrejser i Namibia starter og slutter som udgangspunkt altid i hovedstaden Windhoek, og I kan derfor booke en tur/retur flyvning fra København (airport code CPH), Billund (airport code BLL) eller Aalborg (airport code AAL) til Windhoek Internationale Lufthavn, Hosea Kutako International Airport (airport code WDH). 

Rejsetiden tager 15-17 timer, hvis det er med 1 mellemlanding. 

Fra Windhoek Lufthavn kan I også flyve direkte til Victoria Falls (airport code VFA), Cape Town (airport code CPT) og Johannesburg (airport code JNB).  

Rundrejserne i Namibia sker hovedsageligt i bil, hvorfor det sjældent er nødvendigt at flyve indenrigs. 

Hvis I skal på en rundrejse fra Cape Town til Windhoek eller omvendt, skal I booke en rundrejsebillet med ankomst til Cape Town Internationale Lufthavn (airport code CPT) og afrejse fra Windhoek Internationale Lufthavn (WDH) eller omvendt. 

 

HVILKET FLYSELSKAB SKAL JEG VÆLGE TIL NAMIBIA?

Qatar Airways, KLM, Lufthansa, British Airways og South African Airways flyver til Windhoek.
Det er ofte billigere at flyve fra København, hvor Qatar Airways tit har en god og billig tur/retur flyvning med 1 mellemlanding i Doha. 

Fra Jylland, Billund eller Aalborg kan I flyve til Windhoek med 1 mellemlanding i Frankfurt med Lufthansa eller med é1n mellemlanding i Amsterdam med KLM.

Sydafrika

ANKOMST OG AFREJSE TIL OG FRA SYDAFRIKA

 O.R. Tambo International Airport i Johannesburg (airport code JNB) er, ligesom i Nairobi, det store trafik punkt i det sydlige Afrika. Hertil- og fra finder du både internationale- og indenrigsflyvninger, som også gør det let for dig, at komme rundt i både Sydafrika og andre lande i Afrika for eksempel Victoria Falls. Dette er også lufthavnen I skal rejse til, hvis I skal på en en safari i Kruger National Park eller et andet privat game reserve i det nordlige Sydafrika. 

Der findes også lufthavne/airstrips nær- og inde i Kruger National Park, som I kan flyve til efter ankomst til Johannesburg. Det vil spare jer transporttid i bil. Jeres rejsekonsulent kan hjælpe jer med at vælge den rigtige lufthavn i Kruger, baseret på hvor jeres safari camp ligger.

Vi vil dog altid anbefale, at I gør brug af vores transfers i minivans for at minimere flyvning og CO2-udslip. 

Den næste store lufthavn i Sydafrika er Cape Town Internationale Lufthavn  (airport code CPT), som kun ligger 20 minutters kørsel fra byens centrum.
Denne lufthavn skal I flyve til, hvis I skal opholde jer i- eller nær Cape Town, køre langs Garden Route eller skal op ad vestkysten mod Namibia.
Herfra kan I også flyve direkte til Victoria Falls. 

Der findes mange afgange fra København (airport code CPH), Billund (airport code BLL), Aalborg (airport code AAl) og Hamburg (airport code HAM) til Johannesburg og Cape Town. 

Uanset hvilken lufthavn I flyver fra vil det være muligt at finde en afgang med kun 1 mellemlanding – enten i Europa som Amsterdam eller Frankfurt eller i Mellemøsten som Doha eller Dubai. 

Rejsetiden fra Danmark til Sydafrika tager 15-19 timer, alt efter hvilken rute I flyver og til hvilken lufthavn. 

Skal I køre-selv på Garden Route, er det muligt at aflevere jeres lejede bil på Garden Route og flyve videre derfra i stedet for at køre tilbage til Cape Town. Det inkluderer George Airport (airport code GRJ) på midten af Garden Route og Port Elizabeth Internationale Lufthavn  (airport code PLZ) i slutningen af Garden Route, som begge har gode indenrigsflyvninger til Cape Town, Johannesburg og Durban. Det er også muligt at flyve til Danmark fra disse lufthavne, men de vil altid kræve en ekstra mellemlanding i enten Cape Town eller Johannesburg.  Det vil sige, at I får en hjemrejse med 2 mellemlandinger derfra.

Vi anbefaler altid, at I flyver hjem fra Cape Town eller Johannesburg for at minimere mellemlandinger og dermed også CO2-udslippet, da take-off og landing står for størstedelen af jetbrændstofforbruget. 

 

HVILKET FLYSELSKAB SKAL JEG VÆLGE TIL SYDAFRIKA?

 Til Sydafrika kan I flyve med Qatar Airways, Emirates, KLM, Air France, South African Airways, Turkish Airlines, British Airways, Swiss Air, SAS og Lufthansa. Der er derfor rigtig mange muligheder for at vælge lige præcis den afgang, som passer jer bedst. 


South African Airways, Turkish Airlines, Lufthansa, Swiss Air og SAS indgår i samme flyalliance, og det vil derfor være muligt at kombinere disse flyvninger (under samme reservation) og stadig være dækket i tilfælde af flyforsinkelser. 

Vi anbefaler en aftenflyvning med ankomst tidlig morgen, så I kan starte jeres safari eller rundrejse med det samme og komme godt fra start.
I skal være opmærksomme på, at hvis I ankommer til Johannesburg om eftermiddagen eller aftenen, vil en overnatning være påkrævet, da transfers til Kruger har afgang tidlig morgen. Her er fordelen, at I kan få en god nats søvn inden jeres safari eller rundrejse begynder.

Tanzania

ANKOMST OG AFREJSE TIL OG FRA TANZANIA

 I Tanzania skal I ankomme i Kilimanjaro International Airport (airport code JRO). Dette er den internationale lufthavn og tætteste lufthavn til de store nationalparker som Ngorongoro og Serengeti National Park. Herfra kan I også flyve direkte til Zanzibar med Precision Air.  

I tilbringer jeres første nat i den nærliggende by Moshi.

Rejsetiden fra Danmark til Tanzania er cirka 16 timer med 1 mellemlanding.

Har I allerede rejst rundt i Afrika, kan det også være en fordel at ankomme til Arusha Airport (airport code ARK) i Arusha. Denne lufthavn ligger cirka 60 kilometer eller 1,5 times kørsel tættere på nationalparkerne. Her kan I også vælge at tilbringe jeres første nat inden safarien.

Vi anbefaler ikke en tur/retur international flyvning til Dar Es Salaam (airport code DAR), da det vil betyde, at I skal tage en tur/retur indenrigsflyvning til enten Kilimanjaro eller Arusha Lufthavn.

De penge kan I ligeså godt spare.

 

HVILKET FLYSELSKAB SKAL JEG VÆLGE TIL TANZANIA?

Qatar Airways, Turkish Airlines, KLM og Air France har gode afgange til og fra Kilimanjaro Lufthavn.

Med Qatar Airways flyver I via Doha, og vil ankomme næste dag om eftermiddagen.

Turkish Airlines vil give jer en tidlig ankomst næste morgen, så vi anbefaler, at man tilkøber ”early check-in” på hotellet, så I kan få jeres værelse med det samme ved ankomst.

KLM og Air France er samme flyalliance, og har en tidlig afrejse med ankomst samme dag om aftenen.

Ligesom i Kenya anbefaler vi at flyve med Qatar Airways fra København (airport code CPH) og med KLM eller Air France fra Billund (airport code BLL) eller Aalborg (airport code AAL).

Uganda

ANKOMST OG AFREJSE TIL OG FRA UGANDA

 Der findes korte og billige flyrejser til Entebbe (airport code EBB), som er den internationale lufthavn i Uganda.  I kan både flyve fra København (airport code CPH), Billund (airport code BLL) eller Aalborg (airport code AAL).

Fra Entebbe kan I også flyve direkte videre til Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (airport code NBO) i Kenya med Kenya Airways.

 Den første nat i Entebbe er altid inkluderet, hvilket giver jer fleksibiliteten til, at ankomme når det passer med jeres flyvning. Rejsetiden fra Danmark til Uganda tager cirka 15 timer og kræver 1 mellemlanding.

 

HVILKET FLYSELSKAB SKAL JEG VÆLGE TIL UGANDA?

I kan flyve med med Qatar Airways, KLM eller Brussels Airlines til Entebbe.

Fra København anbefaler vi Qatar Airways og Brussels Airlines. Qatar Airways har en god afgang sent om aftenen via Doha med ankomst til Entebbe næste dag om eftermiddagen. Brussels Airlines har en tidlig afgang om morgenen via Bruxelles med ankomst samme dag sent om aftenen. 

Fra Billund (airport code BLL) eller Aalborg (airport code AAL) findes der gode afgange med KLM via Amsterdam med afrejse tidlig morgen og ankomst samme dag sent om aftenen.

 

Victoria Falls

ANKOMST OG AFREJSE TIL OG FRA VICTORIA FALLS

Kun 20 minutter fra Victoria Falls ligger Victoria Falls Internationale Lufthavn (airport code VFA) og det er derfor lufthavnen, I skal flyve til, hvis I vil opleve Victoria Falls. 

I kan både finde en tur/retur flyvning fra Danmark til Victoria Falls eller kombinere jeres safari/rundrejse i Botswana, Kenya, Namibia eller Sydafrika med et besøg i Victoria Falls. Chobe National Park i Botswana ligger kun 1,5 time kørsel fra Victoria Falls, og så findes der direkte flyvninger fra både Nairobi (airport code NBO), Windhoek (airport code WDH), Cape Town (airport code CPT) og Johannesburg (airport code) til Victoria Falls Lufthavn. 

Flyver I fra Danmark, vil det kræve 2 mellemlandinger. Første mellemlanding i Europa eller Mellemøsten og anden mellemlanding i Kenya eller Sydafrika. 

Rejsetid tager 18-22 timer. 

 

HVILKET FLYSELSKAB SKAL JEG VÆLGE TIL VICTORIA FALLS?

Der findes gode flyvninger til Victoria Falls med KLM, Kenya Airways og Qatar Airways.
Størstedelen af flyvningerne inkluderer en mellemlanding i Johannesburg Internationale Lufthavn (airport code JNB). Den hurtigste rute er en flyvning med KLM og Kenya Airways (samme flyalliance) med mellemlanding i Nairobi Internationale Lufthavn. 

South Africa Airways flyver direkte til Victoria Falls fra Cape Town og Johannesburg.