Ferie-perioder

Nogle gange kan ens ferie-periode være tidsbegrænset, eller man kan være låst fast på en bestemt ferieperiode. Det gælder ofte børnefamilier som skal få det til at passe med skoleferierne, eller folk som arbejder i virksomheder, der er meget sæsonbestemt som betyder, at størstedelen af ferien skal holdes indenfor en vis periode.

Se hvilke destinationer og rejser der passer til jeres ferie-periode nedenfor. 

 

 

Hvornår har du ferie?

Vinterferie

Årets første ferie og måske den ferie, hvor alle har allermest brug for sol og varme efter en mørk og koldt periode herhjemme.
Undslip den kolde vinter i Danmark og flyv direkte sydpå til den varme sommer i Afrika. Syd for ækvator linjen er årstiderne nemlig modsat vores, så der kan I roligt kigge på  destinationerne i det sydlige Afrika. 

Vi anbefaler Sydafrika.
Selvom Sydafrikas sommersæson indeholder flere dage og mere nedbør (dog mest i den nordlige del af landet), kan I stadig forvente mange timer med høj sol og en gennemsnitlig temperatur på 30 grader. Det gør særligt Cape Town og Garden Route til den oplagte ide til en oplevelsesrig og varm vinterferie. Her kan I slappe af på stranden ud til den smukke kystlinje, hvor atlanterhavet møder det indiske ocean, og nyde de mange udendørs restauranter og vinbarer på Cape Towns havnefront. 

Derudover er landskabet også grønnere og byder på adskillige vandreture, cykelture og safari oplevelser, som vil gøre enhver naturelsker glad. 

Se vores forslag på en vinterferie i Sydafrika, 12 dage Garden Route Glamping, som let kan kombineres med en safari nær Cape Town, 3 dage Cape Town Safari, eller en safari for enden af Garden Route, 3 dage Amakhala Safari

Er Sydafrika ikke lige destinationen I havde i tankerne, men tværtimod er drømmen at opleve Østafrika , så fortvivl ej! Tanzania er også et fantastisk bud på en vinterferie i det varme.

Med sin placering så tæt på ækvator, er temperaturen i Tanzania ikke så svingende og I kan derfor forvente en gennemsnitlig temperatur på mellem 20-30 grader året rundt. Hvad gør februar særligt godt er, at det ligger uden for Tanzanias regnsæson, og det er samtidigt perioden, hvor Serengeti Nationalpark er fyldt godt op med millioner af gnuer, zebraer, gazeller og andre flokdyr. I kan altså se frem til en safari under en skyfri himmel, hvor der er gang i den på savannen. Med den store koncentration af dyr, giver det jer de bedste chancer for at opleve Afrikas Big Five (løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøfler) og andre ikoniske dyr, som flodheste, hyæner, giraffer og strudse.  

Se vores rejseforslag: 7 dage Tanzania Experience 

 

Påskeferie

Påsken er en oplagt mulighed for at kunne forlænge sin rejse med påskens helligdage.

Her skal vi helt ned i det sydlige Afrika, da regnsæsonen står på i det østlige.
Både Sydafrika, Botswana og Namibia er godt i denne sæson. 

Sydafrika indtræder efteråret, hvilket giver jer endnu bedre chancer for at spotte dyrene, når vegetationen langsomt bliver tyndere og kortere. Ørkenlandet, Namibia, får en mildere temperatur efter en hed sommer, som gør en kør-selv rejse gennem ørkenen langt mere behagelig. April er starten på Botswanas tør-sæson og lader langsomt op til vilde safari-oplevelser på flodsletterne i det enorme delta. 

Se vores forslag til en kanon påske i Afrika her:

7 dage Panorama Route & Kruger Safari
12 dage Rundt i  Namibia
7 dage Victoria Falls & Botswana

Sommerferie 

Sommerferien og sommermånederne er ofte der, hvor den helt store ferie skal afholdes. Det sætter os derfor i gang med at planlægge en længere rejse, måske på 2-4 uger med familie eller venner. Sommeren giver os mulighed for at opleve en masse men i et roligt tempo, som der også ofte er præmissen for mange børnefamilier. 

Og med den gode tid på hænderne, har vi udvalgt hele 4 destinationer som et forslag til en suveræn sommerferie! 

Hvis I drømmer om en autentisk safari i Afrika i den helt rigtige sæson, så er Kenya svaret. Starten på sommeren vandrer millioner af gnuer, gazeller og zebraer nemlig henover Kenyas grænse fra Tanzania, som skaber et ægte “Løvernes Konge” scenarie på den berømte Masai Mara savanne. Og udover at Kenyas store safari-sæson er lig med sommerferien, så byder en privat safari i Kenya også på masser af fleksibilitet, som gør det til den ideelle rejsetype for familier med børn. Se vores forslag på en oplevelsesrig sommerferie i Kenya her: 7 dage Boat and Big Five Safari 

Rejser I som par eller med store børn, falder vores anbefaling også på det eventyrlige Uganda! Med minimumsalderen på 15 år for at tage på gorilla trekking, er denne destination ikke lige så gældende for familier med små børn.  Men hvis sommeren alligevel er den bedste periode for jer at rejse i som voksne, kan I se frem til vilde og once-in-a-lifetime oplevelser på en rundrejse i Uganda. Gorilla trekking er og bliver landets store højdepunkt, men udover bjerggorillaer byder landet også på chimpanse trekking, safari game drives, bådture og betagende naturlandskaber. Prøv vores 14 dages Uganda rundrejse, 14 dage Uganda Eventyr, og vi garanterer jer en sommerferie, I aldrig vil glemme. 

Kigger vi på det sydlige Afrika, er den helt store højsæson i gang i Botswana.
Det skyldes at vand-niveauet er lavere i deltaet som gør, at der er endnu flere flodsletter at betragte dyrene fra. Dyrene samler sig derfor også ofte ved de færre vandhuller og er dermed lettere at finde. Botswana er og bliver “toppen af poppen” i safari-verdenen, så hvis I er på udkig efter en vild safari i uberørt natur samtidigt med, at I bor på en luksuriøs camp, så er Botswana måske jeres sommerferie-destination. Oplev det bedste af Botswana på vores 9 dage Botswana Safari og få oven i købet også oplevelsen af det storslåede Victoria Falls.: 9 dage Elefanter & Delta Safari 

 

Efterårsferie

Alt det sjove er overstået herhjemme. Temperaturen og bladene falder, og vi går en kold og mørk vinter i møde efter en sjov sommer. Hvis I ikke helt er klar til at give slip på sommeren, og endnu ikke er kommet i julehumør, så anbefaler vi, at I forlænger jeres summer-vibes med en vild efterårsferie på det afrikanske kontinent! 

Gnuvandringen i Kenya er stadig i gang – faktisk er det perioden, hvor dyrene langsomt vandrer tilbage mod Serengeti sletten i Tanzania, som giver jer endnu bedre chancer for at observere krydsningen af Mara floden. Vi anbefaler derfor vores 4 dage Masai Mara Safari.  

Vil I længere sydpå, så er den store hval sæson i Sydafrika i gang!
I September og Oktober kan man observere havets giganter, som både inkluderer pukkelhvaler og hvidhajer. Her kommer I ud i det blå og kan se pukkelhvalerne springe over havets overflade samt opleve andet vildt, som delfiner, sæler og Sydafrikanske pingviner. 

Og husk, med modsatte sæsoner, så kan I se frem til en lun og blomstrende ferie i Sydafrikas forår, hvor de botaniske haver er fyldt op på farver og eksotiske blomster og planter. I kan også fortsætte eventyret og begive jer ud på en kør-selv ferie fra Sydafrika til Namibia, hvor ørkenheden endnu ikke er kommet til. Vi anbefaler en strækning fra Cape Town og op langs vestkysten, som tager jer forbi Fish River Canyon, Sesriem og Sossuvlei ørkenen, Swakopmund og Skeleton Coast!
Find inspiration under vores kør-selv ture:  Kør-selv Rejser
Og se vores hval-safari i Sydafrika her: Tilkøb

Juleferie

Kunne I godt tænke jer at prøve at fejre jul i en fremmed kultur eller hoppe ind i det nye år langt hjemmefra? Så udnyt helligdagene og tag på en 2 ugers ferie til Afrika, hvor I med garanti vil få en jul og nytår, som I aldrig vil glemme. I kan se frem til sol og varme og en festlig atmosfære med ankomst til enten det østlige-eller sydlige Afrika. Om I er til grønne landskaber, endeløse savanner eller hvide sandstrande, kan Afrika opfylde drømmen.
Her kan I enten tilbringe juleaften på en lille og autentisk camp midt på savannen blandt vilde dyr eller sammen med familien i jeres eget luksuriøse “glamping” telt et eller andet sted på Sydafrikas kyststrækning. Mulighederne er uendelige. 

Vi har i hvert fald et eller flere forslag til hvor du kan få den ultimative juleferie:

10 dage Kenyas Dyrerige
Zanzibar/Mombasa
7 dage Tanzania Experience
7 dage Chimps & Gorillas
12 dage Garden Route Glamping