Fra 46.000 kr.

14 dage · Uganda Eventyr

På  denne 2 ugers rundrejse i Uganda kan I se frem til at opleve alt det bedste, som landet har at byde på. Vi starter ud med et ophold i Jinja, som giver jer de bedste muligheder for at opleve Nilen og Victoriasøen, enten på en sjov river rafting gennem de mange vandstrømme eller på en rolig sejltur med udsigt til landsbyerne langs bredden med et mangfoldigt fugleliv. Eventyret går for alvor i gang, når I skal tracke vilde næsehorn til fods i Ziwa Sanctuary på vej til Murchison Falls Nationalpark, hvor I senere skal på game drives samt opleve det imponerende Murchison vandfald. Og det bliver bedre endnu! Midtvejs skal I nemlig til Kibale Forest, hvor jeres første trek med menneskeaber finder sted, nemlig med vilde chimpanser i deres naturlige levested.
Rundrejsen fortsætter derefter syd på til Queen Elizabeth Nationalpark, hvor I kan se frem til endnu mere safari og en sejltur på Kazinga Kanalen, hvorfra man kan være heldig at se både flodheste, krokodiller, bøfler og elefanter. Men turens højdepunkt finder sted i det sydvestlige Uganda, når I ankommer Bwindi Impenetrabel Forest. Her skal I nemlig på gorilla trekking – hvad mange beskriver som den største naturoplevelse nogensinde. I slutter turen af med et besøg til de smukke øer i Lake Bunyonyi, og Mburo Nationalpark – et af de få steder I kan opleve zebraer i landet, som sætter punktummet for en komplet Uganda oplevelse, som I aldrig vil glemme. 

Rejsen indeholder også besøg til de små landsbyer og ikke mindst det lokale Batwa folk, som i sin tid levede i skoven sammen med gorillaerne.  

Privat guide og landcruiser
Bådtur på Nilen
Big FIve oplevelser
Gorilla-og chimpanse trekking
Smukke naturlandskaber

SAFARI OVERSIGT

Dag 1 · Pick up i Entebbe
Dag 2 · Mabamba Swamp & Jinja
Dag 3 · Jinja
Dag 4 ·  Ziwa Rhino Sanctuary & Murchison Falls
Dag 5 · Game drives og bådtur
Dag 6 · Kibale Forest
Dag 7 · Chimpanse trekking & Bigodi Community
Dag 8 · Queen Elizabeth Nationalpark
Dag 9 · Game drives og bådtur
Dag 10 · Isasha Sector & Bwindi
Dag 11 · Gorilla Trekking
Dag 12 · Lake Bunyonyi
Dag 13 · Mburo Nationalpark
Dag 14 · Tilbage til Entebbe & drop off

 

Detaljeret Program

Dag 1 · Pick up i Entebbe

I ankommer til et af verdens mest grønne lande, kendt som Afrikas Perle og hjem til hele 2 af vores forfædre. I lander i Entebbe Lufthavn på grænsen til Victoriasøen – kilden til Nilen. 

Her vil du blive mødt af varme temperaturer og Ugandas gæstfrie befolkning, heriblandt jeres guide for turen. I bliver kørt til jeres hotel i byen efterfulgt af en gennemgang af turens forløb.
Ankommer I tidligt på dagen, har I mulighed for at besøge en botanisk have eller komme på en eftermiddagssejltur til Mabamba Sumpen, hvor I kan være heldige at se den sjældne træskostork samt mange andre eksotiske fuglearter.

 

Dag 2 · Mabamba Swamp og Jinja

Efter en tidlig morgenmad går turen til Mabamba Swamp Bird and Wetland Santuary. Her vil I blive sejlet ud i forsøg på at finde den sky, men yderst spektakulære træskonæb stork. I vil også have mulighed for at se en lang række andre af de mere end 300 fuglearter, som findes her i det særprægede papyrussumpområde. Herefter vil I blive kørt til Jinja, der var en vigtig industriby under kolonitiden og som er smukt beliggende netop der, hvor Nilen begynder sin 6.650 km lange rejse fra Victoriasøen til Middelhavet. På vej vil I passere Ugandas sprudlende hovedstad Kampala og store områder med te- og sukkerrørsplantager, samt den store sagnomspundne Mabira Forest.

  140 km · 3 timer

Dag 3 · Jinja

I vil have en stille morgen, hvor i efter morgenmaden kommer lidt rundt i Jinja, samt sejler ud til det præcise punkt, hvor Lake Victoria flyder over i Nilen. Hen mod eftermiddagen vil I komme ud på et Sunset Boat Cruise rundt på Nilen. Som tilkøb vil det være muligt at udskifte hele eller dele af programmet med en hel eller halvdags River Rafting på Nilen. Det er en kæmpe oplevelse og behøves ikke kun være for vovehalse, da man kan rafte på mange forskellige niveauer (grade 1 – 5), herunder begynder. For de store vovehalse vil der også være mulighed for at komme ud på bungeejumping ud over Nilen. 

 

 

Dag 4 · Ziwa Rhino Sanctuary og Murchison Falls Nationalpark

Det er nu tid til at kører mod Murchison Falls Nationalpark. På vejen stopper I ved Ziwa Rhino Sanctuary, der er et beskyttet naturreservat, der huser 15 hvide næsehorn, som det er meningen, at man en dag skal sætte ud i det fri igen. Sammen med en ranger vil i til fods komme helt tæt på de majestætiske dyr, hvilket kun kan lade sig gøre, fordi dyrene er tilvænnet parkens rangere, der beskytter dem mod krybskytteri. Ved at besøge centret er I direkte med til at støtte og sikre artens overlevelse i Uganda. Efter I har nydt jeres medbragte frokost, går turen videre til Murchison Falls Nationalpark, hvor i ankommer hen på eftermiddagen. Murchison Falls Nationalpark var engang en af Afrikas prægtigste naturparker, men naturen i parken led hårdt under tiden med Idi Amin. Efterfølgende bevaringstiltag har dog sørget for at parken igen er ved at komme tilbage til sin storhedstid og dyrepopulationerne er ved at vende tilbage. Parken huser nu mere en 450 fuglearter og over 75 pattedyr, heriblandt den yderst sjældne Rotchild Giraf. 

  400 km · 6 timer

Dag 5 · Game drives og bådtur

I starter dagen med tidlig morgenmad, inden I kommer ud på et game drive i den nordlige sektor af nationalparken. Her vil I have chance for at se bøfler, antiloper, elefanter, løver og sekretærfugle. Efter frokost tilbage på lodgen vil I nyde et bådcruise langs den rolige Victoria Nil til bunden af det imponerende Murchison vandfald, hvor Nilen springer gennem en smal sprække og over et 40 meters fald. På vejen vil I have mulighed for at se nilkrokodiller, store grupper flodheste, vandbukke, samt et stort udvalg af fugle. Når i kommer tilbage fra bådturen kører vi tilbage til lodgen med et lille sen-eftermiddags game drive på vejen.

 

Dag 6 · Kibale Forest

Efter morgenmaden begiver vi os mod Kibale Nationalpark, hvor chimpanserne bor. 

På vejen kører vi igennem det bølgende højland i det sydvestlige Uganda på vej mod det grønne og smukke Fort Portal-område. I passerer gennem traditionelle ugandiske landsbyer, hvor du ser folk der passer deres traditionelle afgrøder, som majs, sorghum og bønner. De frodige bølgende bakker i regionen I kommer ned mod giver gode fotomuligheder. Når I nærmer jer Fort Portal ved foden af Rwenzori-bjergene, kommer I ind i Ugandas berømte teplantage region. Her vil et grønt tæppe brede sig foran jer, så langt øjet rækker, i usædvanlig kontrast til det landskab I lige er passeret igennem. 

I ankommer til jeres næste lodge nær Kibale Forest sen eftermiddag lige i rette tid til en drikkelse inden aftensmaden bliver serveret på jeres lodge. 

  350 km · 6,5 time

Dag 7 · Chimpanse trekking og Bigodi Community

I skal nu ind i den tætte regnskov og komme helt tæt på vores aller nærmeste slægtninge. 

Men vidste I, at Kibale regnskov er beriget med hele 13 forskellige primat arter samt 70 pattedyr og hundredvis af fugle? Det er derfor det rene paradis for biologer, hvorfor mange forskere kommer dertil for at studere regnskovens imponerende natur og dyreliv. 

Efter morgenmad vil jeres guide ledsage jer til startpunktet for chimpanse trekkingen.
Her får I en intro til jeres trek og møder resten af jeres lille gruppe samt ranger. I begiver jer nu ud på et eventyrligt trek “off road” og tracker fodspor, madrester og andre spor fra chimpanserne, som kan føre jer til den rette vej. Chimpanserne befinder sig både højt oppe i træerne og nede på jorden, så forbered jer på at I snart vil være omgivet af de store menneskeaber samt deres højlydte kald og skrig, som de bruger til at kommunikere med hinanden. 

Efter denne enestående oplevelse venter der en velfortjent frokost på jeres camp. Eftermiddagen byder på et besøg til Bigodi sump, hvor I også vil blive ledsaget af en lokal guide til fods gennem træbroer og stier i det magiske sumpområde. Her bliver I igen introduceret til områdets vilde dyreliv, som både indkluderer farverige fugle, blandt andet den blå Turraco og legesyge aber, som den rødhalet abe og sorte og hvide colobus aber. 

   Chimpanse Trekking

Dag 8 · Queen Elizabeth Nationalpark

I står op til lækker morgenmad med udsigt til Kibale Forest og gør jer klar til jeres næste destination, nemlig Queen Elizabeth Nationalpark, blot et par timer syd for Kibale. 

I har derfor god tid til at stoppe ved nogle af de mange kratersøer undervejs som kendetegner det smukke område. I kører derefter langs Rwenzori bjergkæden, og inden længe står I på ækvator linjen i midten af Queen Elizabeth Nationalpark. I fortsætter ud på game drive, hvor jeres første møde med nationalparkens dyreliv venter. Her taler vi både om store elefantflokke, store katte, bøfler, Ugandas ikoniske antilope art kaldet Kobs og meget mere. I slutter dagen af med en tur til Katwe Salt Lake – et historisk område for salthandel mellem de store kongeriger. 

Efter en dag på farten er det tid til at køre mod jeres lodge, hvor der venter ren afslapning og middag oven på en begivenhedsrig dag. 

  105 km · 2 timer

Dag 9 · Game drives og bådtur

Morgenen starter med endnu et game drive i parken og med endnu flere spændende møder med dyrene. Parken har over 90 forskellige pattedyr og hele 600 fuglearter, så det er med at have kameraet klar! 

Og kunne I tænke jer, at gøre oplevelsen endnu mere speciel? Så tilkøb vores “Lion Experience” og oplev med garanti resten af The Big Five, da denne aktivitet garanterer jer en safari med både løver og leoparder. Vores Lion Experience indkluderer nemlig et privat game drive med en lokal dyrlæge, som dagligt tracker de store katte i Queen Elizabeth Nationalpark. I får simpelthen lov til at køre “off road” og længere ind på savannen, hvor de store katte ofte gemmer sig. 

Løver og leoparder er desværre truet, hvorfor et projekt som dette kan hjælpe med at beskytte og øge deres bestand. De overvåger dem nemlig både for sygdomme og andre konflikter blandt andet med de lokale landsbyer og krybskytteri. Så ved booking af denne aktivitet støtter I direkte til projektet samtidigt med I får en uforglemmelig oplevelse og den helt unikke af slagsen. 

 

Og det er bare morgen-programmet. Efter en varm frokost kan I se frem til flere oplevelser, denne gang på vand! Eftermiddagen byder på en sejltur på Kazinga kanalen, der forbinder Lake Edward med Lake Goerge. Her vil I sejle mod Edward søen, hvor en stor koncentration af dyreliv holder til. Sejl rundt blandt flodheste og krokodiller og læg samtidigt mærke til fuglelivet over jer af blandt andet afrikanske havørne og farverige kingfishers. Ved bredden kan I være heldige at se, elefanter der kommer for at slukke tørsten, samt store flokke af bøfler som køler af, der hvor vandet er lavest. 

I slutter dagen af med middag på jeres lodge og nyder den sidste aften i omgivelserne af Queen Elizabeths bush. 

  Hel dag med safari-aktiviteter i Murchison Falls 

Dag 10 · Bwindi Impenetrable Nationalpark via Ishasha Sector

Efter et fyldigt morgenmåltid, er det tid til at fortsætte eventyret mod Bwindi Impenetrabel Forest. Men jeres oplevelser i Queen Elizabeth er ikke helt ovre endnu. Vejen til Bwindi tager jer gennem den sydlige del af parken, kaldet Ishasha sektor.  Her vil I prøve at se de sjældne træklatrende løver. Området har nemlig mange figentræer – det perfekte sted for løverne at slappe af på en tyk gren efter nattens fangst. Det gør dem også nemme at finde, som giver jer en god mulighed for at dem inden rejsen fortsætter til Bwindi. 

Efter en idylisk kørsel gennem vulkanlandskabet ankommer I til Bwindi om eftermiddagen med god tid til en cocktail og afslapning inden middag. 

  165 km · 5 timer

Dag 11 · Gorilla Trekking

I er nu nået til turens absolut højdepunkt! Dagen er kommet, hvor I skal stå øje til øje med den største og mest magtfulde menneskeabe. Først spiser I morgenmad, og derefter er I klar til hive strømperne over trekkingbukserne og pakker jeres rygsække med jeres madpakker, vand, regntøj og kameraer. I skal nu ned til startspunktet for gorilla trekkingen, hvor I vil møde resten af jeres trekking gruppe og rangers. Her vil I også have muligheden for at hyre en lokal porter, som vil bære jeres ting undervejs på trekket. Det er både praktisk for jer, og det støtter de lokale. Efter en eventyrlig vandretur gennem den tropiske jungle på ubetrådte stier vil I finde frem til jeres gorilla familie. Når I har fundet deres lokation, har I en time til at observere gruppen, som for mange beskriver at være den største wildlife-oplevelse nogensinde. 

Alt efter hvor langt jeres trek ender med at blive, før I finder frem til gorillaerne, vil I enten spise frokost et sted undervejs eller tilbage på jeres lodge.  Om aftenen kan I se frem til et varmt bad efterfulgt af en hyggelig middag. 

   Gorilla Trekking

Dag 12 · Lake Bunyonyi

I vågner op til den enestående udsigt over Bwindi regnskov og spiser morgenmad. Bagefter skal I besøge det lokale Batwa (pygmæ) folk, som sætter punktummet for jeres besøg til Bwindi. Batwa folket levede i sin tid sammen med gorillaerne i skoven. Under jeres besøg vil I lære om deres traditionelle livsstil og liv efter, at de blev flyttet ud af skoven. 

Herefter kører I ned til den berømte og yderst smukke Bunyonyi sø, hvor I vil nyde en aften bådtur rundt om de forskellige øer og høre om deres forskellige baggrunde. Det rene paradis for enhver fotograf. 

  70 km · 2,5 time

Dag 13 · Mburo Nationalpark

Efter morgenmaden er det tid til at køre mod den sidste destination på jeres rundrejse. 

I kører ca. 3 timer nord og ankommer til Lake Mburo Nationalpark. Turen på vej ind til lodgen vil foregå som et en-route game drive, hvor I vil have mulighed for at se zebraer, som et ud af to steder i Uganda, samt andre antiloper, som Afrikas største antilope; Eland og de mere almindelige som impalaer og kobs. Parken er rig på grøn vegetation og er hjem til adskillige fuglearter. 

Ved ankomst til lodgen kan I nyde jeres velfortjente frokost med eftermiddagen fri til at slappe af.  Om aftenen venter endnu et game drive, hvor I kan se, hvordan dyrene samles i skumringen for at overnatte. 

  300 km · 6,5 time

Dag 14 · Tilbage til Entebbe og drop off

Inden I kører retur mod Entebbe, byder morgenen på et bushwalk – lige hvad man har brug for inden den længere køretur. Her vil I kunne se det spektakulære dyreliv til fods. Dette kan kun lade sig gøre i Lake Mburo, grundet det begrænsede antal rovdyr. Herefter vil I blive kørt til Entebbe Lufthavn, hvor I ankommer i god tid til at nå jeres fly.

  250 km · 5,5 time

Foreslået ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Entebbe · The Boma
Dag 2 og 3 · Jinja · 2 Friends Guest House
Dag 4 og 5 · Murchison · Murchison River Lodge
Dag 6 og 7 · Kibale · Kibale Forest Camp
Dag 8 og 9 · Queen Elizabeth · Marafiki Safari Lodge
Dag 10 og 11 · Bwindi · Agandi Eco Lodge
Dag 12 · Bunyonyi · Arcadia Lodge
Dag 13 · Mburo · Rwakobo Rock Lodge

Opgraderingsmulighed

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Entebbe · No. 5 Boutique Hotel
Dag 2 og 3 · Nilen · Wildwaters
Dag 4 og 5 · Murchison · Twiga Safari Lodge
Dag 6 og 7 · Kibale · Papaya Lodge
Dag 8 og 9 · Queen Elizabeth · Elephant Plains
Dag 10 og 11 · Bwindi · Buhoma Lodge
Dag 12 · Bunyonyi · Arcadia Cottages
Dag 13 · Mburo · Rwakobo rock lodge

Inklusiv

Pick up og drop off i Entebbe

Privat guide og safaribil

Ophold som anført med helpension

Gorilla- og Chimpanse trekking tilladelse

Alle park gebyrer

Bådture og game drives som anført

Naturvandringer

En-route frokost, vand og snacks

Eksklusiv

Internationale flyvninger

Afbestillings-og rejseforsikring

Visum

Drikkevarer

Drikkepenge

Valgfrie aktiviteter

Priser

Lavsæson · 46.000 DKK  ·  Højsæson · 46.000 DKK

Prisen er pr. person og baseret på 2 voksne i et dobbeltværelse.
1% af prisen går til en valgfri organisation.

Se organisationerne

Bestil et uforpligtende tilbud nu!

Alle vores tilbud er uforpligtende. Vælg standard, luksus eller lav en blanding mellem vores foreslået ophold.

Vi kan også sammensætte et unikt program til jer ud fra jeres behov og ønsker.

Bestil tilbud