Fra 28.500 kr.

7 dage · Chimps & Gorillas

Kom på eventyr i Afrikas perle og bliv beriget med et af verdens største naturoplevelser – nemlig et trek blandt Afrikas sjældne bjerggorillaer i det sydlige Uganda. Inden da kan I se frem til at blive godt opvarmet med et besøg til Kibale Forest – hjem til Ugandas anden primat, Chimpanserne, og et tropisk paradis af fugle, sommerfugle og andre pattedyr. Rejsen fortsætter langs Rwenzori bjergkæden og ind i Queen Elizabeth Nationalpark, hvor storslået oplevelser af Afrikas Big Five venter. Her kan I også være heldige, at opleve de træklatrende løver, mens rundrejsen til sidst ender i Bwindi Impenetrable Forest – den tætte jungle, hvor gorillaerne finder sted.

Privat guide og safaribil
Gorilla-og chimpanse trekking
Safari i Queen Elizabeth Nationalpark
Fugle-paradis
Tæt på samfundet

SAFARI OVERSIGT

Dag 1 · Pick up i Entebbe
Dag 2 · Kibale Nationalpark
Dag 3 · Chimpanse Trekking
Dag 4 · Queen Elizabeth Nationalpark
Dag 5 · Ishasha Sector & Bwindi Impenetrable Forest
Dag 6 · Gorilla Trekking
Dag 7 · Retur til Entebbe & drop off

 

Detaljeret Program

Dag 1 · Pick up i Entebbe

Ved ankomst til Entebbe lufthavn vil I blive hilst velkommen af jeres guide, og derefter vil I blive transporteret til hotellet.

Dag 2 · Kibale Nationalpark

I dag går turen til Kibale Nationalpark, hvor I ankommer omkring frokosttid. Kibale Nationalpark er hjemsted for 70 forskellige pattedyr, herunder 13 primat arter, og det menes, at Kibale har den højeste tæthed af primater noget sted i verden. Parken er også hjemsted for mere end 375 fuglearter og 250 forskellige sommerfugle, og den er et af verdens mest videnskabeligt forskede tropisk regnskovsområder, bl.a. grundet de mange primater. 

Om eftermiddagen vil I besøge Bigodi Wetland Sanctuary, der er et vådområde lige på kanten af Kibale Nationalparken, hvis forvaltning udelukkende er drevet af lokalsamfundet. Gennem et lokalt drevet økoturisme projekt, er byen Bigodi blevet hyldet af bl.a. FN som en succeshistorie i communty-baseret naturforvaltning, grundet landsbyboernes enorme engagement i beskyttelse af områdets vådområder siden 1993. I vil  af lokale guider blive ført gennem små stier og velanlagte træbroer henover sumpene. Her er der rig mulighed for at se eksempelvis rød colobus aber, blå turaco og gråkindet næsehornsfugle. Mange af disse arter kan være svære at se inde i selve nationalparken grundet de høje trækroner, men de ses ofte på tæt hold rundt sumpskovene, hvor vegetationen ikke er så tæt. Dertil vil der være mulighed for at se arter, som eksempelvis papyrus gonolekken, der udelukkende lever i vådområder. Der vil også være mulighed for at se slanger, kamæleoner og små dværghjorte, samt komme tæt på de omkringliggende småbønder, der takket være projektet lever i harmoni med vådområdet og hjælper til dets beskyttelse. 

  220 km · 5-6 timer

Dag 3 · Chimpanse Trekking

I starter dagen med at trekke vilde chimpanser i skovbunden af Kibale Nationalpark. I vil få den unikke oplevelse at komme i helt tæt nærkontakt med chimpanse flokkene, der er blevet tilvænnet mennesker som led i et bæredygtigt turismeprojekt, som sikrer beskyttelse af skoven. Efter en medbragt frokost i det grønne vil turen gå ned mod Queen Elisabeth Nationalpark, der er en af Ugandas mest populære nationalparker.
På turen vil I køre langs Rwenzori bjergene, der er Afrikas højeste bjergkæde og også bliver kaldt Mountains of the Moon. I vil stoppe midt på ækvator og få en enestående mulighed for at blive fotograferet med et ben på hver side af ækvator. I ankommer sidste på eftermiddagen til jeres lodge og kan lige nå en solnedgang inden middagen. 

   Chimpanse Trekking

  105 km · 2 timer

 

Dag 4 · Queen Elizabeth Nationalpark

Queen Elisabeth Nationalparken er kendt for sit overdådige dyreliv, herunder 95 pattedyr og over 610 fuglearter, og sit varierende naturlandskab med både savanne, krat, samt skov- og vådområder. Dagen begynder tidligt, når vi starter med et morgen game-drive på Kasenyi-sletten i forbindelse med at solen står op, hvilket øger chancen for at se løver, hyæner, jackaler og leoparder. I vil også have rig mulighed for at se bøfler, Ugandan kobs, elefanter and vortesvin. Game-drivet tager ca. 2-3 timer, før vi er tilbage på lodgen til en solid og velfortjent morgenmad. Efter morgenmaden besøger I Katwe, der er en saltsø inde i parken, hvor lokalsamfundene, trods parkens krav om naturbeskyttelse, kan udvinde salt som en mulighed for at skabe en bæredygtig levevej. 

I vil blive guidet rundt i området og lære, hvordan folk har udvundet salt fra søen i århundreder. Om eftermiddagen skal I på en sejltur ad Kazinga kanalen, der forbinder Lake George med Lake Edward. Kanalen huser et overvældende dyreliv med hundredvis af fugle som fisker i kanalen, og store mængder flodheste som ligger og køler sig ned langs flodbredden. Elefanter, bøfler, antiloper og gazeller kommer også ned for at drikke vand i kanalen, hvor krokodiller ligger og venter på bytte. Fra båden får I lejlighed til at komme helt tæt på dyrene. Det er et af de ultimative højdepunkter på safarien. 

  Hel dag med safari-aktiviteter i Queen Elizabeth Nationalpark

Dag 5 · Ishasha Sector og Bwindi Impenetrable Forest

I begynder igen dagen tidligt med et morgen game-drive, inden morgenmaden serveres på lodgen. Efter I har tjekket ud, kører vi ud af parken gennem Ishaha sektoren – hvilket i sig selv er en slags game-drive – hvor I kan være heldige at se de træklatrende løver, der kun lever to steder i Afrika. I vil spise en medbragt frokost på ruten, og I ankommer til Bwindi hen ad eftermiddagen. 

  165 km · 5 timer

Dag 6 · Gorilla Trekking

Dagen i dag er dedikeret til de majestætiske bjerggorillaer. Det er vigtigt, at I er friske og veludhvilede, da det er et af turens absolutte højdepunkter og måske en af verdens største naturoplevelser. Efter en tidlig kop morgenkaffe vil I begynde jeres trek. Under ledsagelse af jeres erfarne guider, vil I bevæge jer op af de stejle skrænter, hvor luften er fugtig og vegetationen tæt. Men det er udmattelsen værd, når I endelig når gruppen af gorillaer, der spiser, plejer hinanden, leger eller tager en lur. Det er en helt enestående oplevelse, og du vil føle, at du har kendt dem hele dit liv. Nogle af dem vil rigtigt tæt på dig – en oplevelse vi garanterer, at du aldrig vil glemme! Det er et fantastisk inspirerende og privilegeret øjeblik at se disse kritisk truede skabninger i deres naturlige omgivelser. Der er under 1000 bjerggorillaer tilbage i verden, og godt halvdelen af dem lever i Bwindi. Efter mange fald i bestanden er antallet begyndt at stige igen. Med jeres besøg er I med til at sikre artens fremtidige overlevelse. 

   Gorilla Trekking · 1-8 timer

 

Dag 7 · Retur til Entebbe og drop off

Efter morgenmaden begynder I køreturen til Entebbe gennem kuperede bakker og landbrugsområder. I vil måske kunne se Zebraer langs vejen, når I passerer Lake Mburo Nationalpark. I vil stoppe til frokost ved Igongo Cultural Centre, før I fortsætter mod Entebbe, hvor i ankommer til først på aftenen i god tid til at nå jeres fly.

  450 km · 8 timer

Standard ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Entebbe · The Boma
Dag 2 · Kibale · Kibale Forest Camp
Dag 3 og 4 · Queen Elizabeth · Marafiki Safari Lodge
Dag 5 og 6 · Bwindi · Agandi Eco Lodge

Opgraderingsmulighed

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Entebbe · No. 5 Boutique Hotel
Dag 2 · Kibale · Primate Lodge
Dag 3 og 4 · Queen Elizabeth · Elephant Plains
Dag 5 og 6 · Bwindi · Buhoma Lodge

Inklusiv

Pick up og drop off i Entebbe

Privat guide og safaribil

Overnatning som anført med helpension

Gorilla- og Chimpanse trekking tilladelse

Adgangsgebyrer til alle nationalparker

Bådture og game drives som anført

Naturvandringer

En-route frokost, vand og snacks

Drifts- og redningsgebyr

Eksklusiv

Internationale flyvninger

Afbestillings-og rejseforsikring

Visum

Drikkevarer

Drikkepenge

Priser

Lavsæson · 28.500 DKK  ·  Højsæson · 28.500 DKK

Prisen er pr. person og baseret på 2 voksne i et dobbeltværelse.
1% af prisen går til en valgfri organisation.

Se organisationerne

Bestil et uforpligtende tilbud nu!

Alle vores tilbud er uforpligtende. Vælg standard, luksus eller lav en blanding mellem vores foreslået ophold.

Vi kan også sammensætte et unikt program til jer ud fra jeres behov og ønsker.

Bestil tilbud