Fra 20.900 kr.

7 dage · Big, Special & Ugly 5

Denne safari giver et sjov og anderledes perspektiv på Kenyas dyreliv.
Udover oplevelser af de berømte “Big Five” lægger vi også vægt på oplevelser af “Special Five” og “Ugly Five”. Her går vi mod strømmen og tager jer til Samburu National Reserve, hvor unikke oplevelser af “The Special Five” venter. 

Derefter fortsætter turen til Lake Nakuru National Park efterfulgt af den store “Big Five”-destination, Masai Mara National Reserve. 

Ovenpå disse oplevelser vil guiden også kunne udpege “Ugly Five”;  de 5 grimmeste dyrearter i Afrika, som der heldigvis er mange af både i Samburu, Lake Nakuru og Masai Mara.

Oplev Kenyas højland, frodige skovområde og åbne savanner samtidigt med I bliver  klogere på de forskellige dyrearter på denne safari-rundrejse.

Special Five oplevelser
Big Five oplevelser
Lake Nakuru
Den store gnuvandring
Åbne sletter

SAFARI OVERSIGT

Dag 1 · Pick up i Nairobi
Dag 2 · Afsted til Samburu Nationalreservat
Dag 3 · Samburu Nationalreservat
Dag 4 · Afsted til Lake Nakuru Nationalpark
Dag 5 · Afsted til Masai Mara Nationalreservat
Dag 6 · Masai Mara Nationalreservat
Dag 7 · Tilbage til Nairobi & drop off

Dag 1 · Pick up i Nairobi

I møder jeres chauffør ved pick up i Nairobis lufthavn eller på jeres adresse. 

Jeres chauffør vil også være jeres safariguide, og vil fortælle jer om det dyreliv, den natur og det lokalsamfund, I kommer forbi undervejs. Først vil I blive kørt til Wildebeest Eco Camp lige uden for Nairobi, så I kan få en god nats søvn og blive veludhvilede og klar til de store oplevelser, der venter de kommende dage.


Ankommer I tidligt, kan I også besøge David Sheldricks Wildlife Trust eller Giraffe Centeret, hvor forældreløse elefanter og giraffer holder til indtil de er stærke nok til at blive sat fri i naturen igen.

I kan også slappe af på campen i de grønne omgivelser.

   12,5 km · 40 min

Dag 2 · Afsted til Samburu Nationalreservat

Safaribilen skal nu pakkes, da det er tid til check-out efter en tidlig morgenmad på jeres camp. I kører nu direkte nordpå mod Samburu National Reserve. Det er en længere- men oplevelsesrig køretur på ca. 6 timer gennem Kenyas små landsbyer og højland. I stopper undervejs til frokost, så I også kan strække benene og gøre toiletbesøg. I ankommer om eftermiddagen med tid til jeres første game drive inden solen går ned. 

Samburu National Reserve er en af de mindre kendte reservater i Kenya, men som alligevel strømmer med liv – herunder “The Big Five”: Næsehorn, bøfler, leoparder, løver og elefanter, men også “The Special Five”: Grevys zebraer, somaliske strudse, netgiraffer, gerenukker og beisaoryxer. Det er specielle dyrearter, som man kun finder I dette område.


I kan derfor forvente en meget privat og speciel safarioplevelse med besøg i Samburu.

Reservatet er også en af de få steder i Kenya, hvor man kan være heldig at opleve afrikanske vildhunde (i familie med hyænerne), geparder og over 450 forskellige fugle. 

Efter jeres game drive vil i blive kørt til jeres camp i parken, hvor I kan nyde aftenen med en afrikansk middag under åben himmel. 

   320 km · 6 timer, game drive ved ankomst

Dag 3 · Samburu Nationalreservat

I fortsætter jeres game drives i Samburu National Reserve på udkig efter The “Special Five” i den utæmmede natur. Landskabet føles uendeligt og øde med ørkenlignende jord og tæt vegetation, som giver den perfekte baggrund på kameraet, når der skal tages fotos af det vilde dyreliv, I kommer forbi. 

Jeres morgenmads-game drive starter ved daggry, og fortsætter indtil frokosten bliver serveret på campen. Bagefter har I tid til at slappe af og oplade batterierne, så I er klar til eftermiddagens game drive.

I tilbringer aftenen på samme camp med middag og afslapning. 

   Hel dag med game drives i Samburu National Reserve

Dag 3 · Afsted til Lake Nakuru Nationalpark

I spiser morgenmad før solopgang og gør jer klar til check-out. Det er nu tid til at vinke farvel til campens personale og fortsætte safarien i en af Kenyas søområder, halvvejs mod safariens sidste stop, Masai Mara National Reserve. 

Køreturen tager ca. 6 timer med frokost på vejen. I kører i The Great Rift Valley, en kløft der strækker sig hele vejen fra Etiopien til Mozambique lige ved jordens ækvator og langs Aberdares National Park. I nærmer jer saltvandssøen, Lake Nakuru, som er omringet af en 188 km2 nationalpark opkaldt efter søen. Søen er primært kendt for sin millionbestand af flamingoer, som med tiden desværre er blevet mindre. Men parken har stadig masser at byde på! For på trods af den mindre bestand af flamingoer, er parken stadig det rene paradis for fugleentusiaster. Her finder I nemlig endnu flere fuglearter end i Samburu med et antal på over 500!
Og igen skal I holde jeres øjne åbne for en af de sjældne arter, da en anden sjælden giraf bor i parken – nemlig Rothschild giraffen med de hvide sokker. 

Parken er ikke stor nok til elefanter, så det er de andre 4 af “The Big Five”, I skal kigge efter. Sammenlignet med Samburu og Masai Mara, så er det her I har rigtige gode chancer for at observere næsehornene. Parken er nemlig et indhegnet, beskyttet område med fokus på at beskytte næsehorn mod krybskytter. Næsehornene bliver derfor konstant overvåget af parkens parkbetjente.

I ankommer i rette tid til et eftermiddags-game drive og kører bagefter til jeres camp i parken, hvor middagen vil blive serveret.

   310 km · 6,5 time, game drive ved ankomst

Dag 5 · Afsted til Masai Mara Nationalreservat

Efter en varm kop kaffe eller te og morgenmad, vil jeres guide tage jer på et kort game drive i parken. På vejen ud af parken kan I måske lige se de sidste colobus- og vervet-aber i træere, og så sætter guiden kurs mod topdestinationen for “The Big Five”. Køreturen tager ca. 5 timer med frokost på vejen. Jo tættere I kommer på reservatet, jo mere ujævn bliver jorden, og da reservatet er åbent, er der ikke begrænsninger for, hvornår I vil kunne spotte de første dyr. 

Ved ankomst til Masai Mara kører I direkte på game drive, og jeres guide vil introducere jer til det storslåede dyrerige. Løver, leoparder, geparder, elefanter, giraffer, zebraer, impalaer og bavianer er hvad du kan opleve og meget mere! 

Efter I har kørt rundt på den 1.510 km2 store savanne, vil I blive kørt til jeres camp mens solen går ned. I bliver taget godt imod af campens venlige personale, og vil blive vist til jeres telte, hvor I kan slappe lidt af og friske jer op til aftensmaden. 

Om aftenen kan I nyde de rolige omgivelser blandt de vilde dyr med summen fra savannen. 

   230 km · 5 timer, game drive ved ankomst

Dag 6 · Masai Mara Nationalreservat

Hele dagen bruges på Masai Maras slette, så I kan komme godt omkring og have tid til at observere dyrene i ro og mag. I har måske fået krydset mange af “The Special Five” og “The Big Five” af på listen, men hvad med “The Ugly Five”? Hyæner, gnuer, vortesvin, maraboustorke og gribbe er blevet kåret til at være “The Ugly Five”. De giver ikke samme kuldegys som en stor flok løver, men de er i sandhed sjove at se på. Og dem findes der heldigvis også masser af i Masai Mara! I vil i hvert fald med med garanti se mange gnuer, og på rejser mellem juli og oktober, kan I faktisk opleve op til 2 millioner af dem, da den store gnuvandring er igang. Her vandrer enorme flokke henover Mara-floden fra den anden del af parken, Serengeti National Park, i nabolandet Tanzania og tilbage igen, når de er færdige med at græsse henover perioden. 

Til frokost kan I enten vælge at køre tilbage på campen, eller spise picnic-frokost ude på savannen. Jeres game drives fortsætter til solnedgang, hvorefter I kan nyde jeres middag på campen og fordøje oplevelserne. 

   Hel dag med game drives i Masai Mara National Reserve

Dag 7 · Tilbage til Nairobi og drop off

Det er safariens sidste dag, og den skal selvfølgelig sluttes af med et sidste game drive, så I kan få de sidste Masai Mara-minder med. I står op før daggry, spiser morgenmad og gør klar til check-out, mens jeres guide gør safaribilen klar.
I kører ud på savannen samtidig med, at solen står op, og tilbringer de sidste morgentimer på game drive, og kører derefter langsomt tilbage mod Nairobi. Kørslen tager ca. 5 timer med stop undervejs til frokost og ved en souvenirbutik. I ankommer i Nairobi sen eftermiddag, og vil blive sat af, hvor I ønsker. 

   250 km · 5 timer

Standard ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Nairobi · Wildebeest Eco Camp
Dag 2 og 3 · Samburu · Elephant Bedroom
Dag 4 · Lake Nakuru · Flamingo Hill Tented Camp
Dag 5 og 6 · Masai Mara · Zebra Plains Mara Camp

Luksus ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Nairobi · Wildebeest Eco Camp
Dag 2 og 3 · Samburu · Elephant Bedroom
Dag 4 · Lake Nakuru · The Cliff Camp
Dag 5 og 6 · Masai Mara · Mara Crossings Camp

Inklusiv

Pick up & drop off i Nairobi

Privat guide og 4x4 landcruiser

Seedballs til træplantning

1 nat på Wildebeest Eco Camp med morgenmad

2 nætter på Elephant Bedroom med helpension

1 nat på Flamingo Hill Tented Camp med helpension

2 nætter på Zebra Plains Mara Camp med helpension

Alle entré-og camp gebyrer

Alle safari-aktiviteter som fremgår i program

Drikkevand i safaribil

Eksklusiv

Internationale flyvninger

Afbestilling- og rejseforsikring

Visum

Drikkepenge

Priser

Lavsæson · 20.900 kr.  ·  Højsæson · 24.600 kr.

Prisen er pr. person og baseret på 2 voksne i et dobbeltværelse.
1% af prisen går til en valgfri organisation.

Se organisationerne

Bestil et uforpligtende tilbud nu!

Alle vores tilbud er uforpligtende. Vælg standard, luksus eller lav en blanding mellem vores foreslået ophold.

Vi kan også sammensætte et unikt program til jer ud fra jeres behov og ønsker.

Bestil tilbud