Fra 14.500 kr.

5 dage · Dyreriget i Tanzania

Oplev Tanzanias største højdepunkter og lidt til, når I begiver jer ud på denne safari.
Inden safarien går løs i det berømte Ngorongoro-krater og Serengeti National Park, vil I blive varmet godt op med en safaritur til enten Tarangire- eller Lake Manyara National Park. Og det er nok beskedent sagt, når man tænker på den bestand af elefanter, de træklatrende løver og antallet af fugle, der findes her. På denne safari har vi udnyttet tiden og fået fyldt dagene med nye oplevelser hver dag, som giver jer den komplette safarioplevelse af Tanzanias storslåede dyrerige.

Oplev safarien med ophold i autentiske lodges og tented camps eller få den ægte bush-oplevelse og slå telt midt på savannen! 

Big Five oplevelser
Besøg til 3 nationalparker
Ngorongoro Krater
Endeløse savanner
Vælg mellem 3 standarder

SAFARI OVERSIGT

Dag 1 · Pick up i Kilimanjaro lufthavn
Dag 2 · Afsted til Tarangire/Lake Manyara Nationalpark
Dag 3 · Afsted til Ngorongoro & Serengeti Nationalpark
Dag 4 · Serengeti Nationalpark
Dag 5 · Tilbage til Kilimanjaro/Arusha & drop off 

Detaljeret Program

Dag 1 · Pick up i Kilimanjaro lufthavn

Safarien begynder i Kilimanjaros lufthavn, når I bliver taget imod jeres safariguide, som vil ledsage jer de næste 6 dage. I skal vente lidt endnu med safarioplevelserne, da første dag/aften tilbringes i Moshi. I vil blive kørt til jeres lodge og alt efter ankomsttid, kan I opleve byen og området med en valgfri dagstur. Det kunne for eksempel være en dagstur til den lokale kaffefarm eller til Kikuletwa Hotsprings, hvor I kan slappe af og bade i det turkise, varme vand i grønne og frodige omgivelser.  

Om aftenen kan I spise på lodgens restaurant og få en god nats søvn, så I er klar til eventyr næste morgen.  

Dag 2 · Afsted til Tarangire Nationalpark/Lake Manyara Nationalpark

Dagen starter tidligt med morgenmad på jeres lodge efterfulgt af check-out. Jeres guide står klar med jeres landcruiser og vil introducere jer til safariens forløb.  

Målet er Serengeti National Park, men inden vil I blive varmet op med store oplevelser i Tarangire National Park eller Lake Manyara samt Ngorongoro Conservation Area og det berømte Ngorongoro Krater.  

I kører mod Manyara regionen ved The Great Rift Valley – den imponerende lange kløft der løber fra Etiopien gennem Østafrika og hele vejen til Mozambique. Om I skal på game drive i Lake Manyara National Park eller Tarangire National Park, er helt op til jer;  

Vælger I Lake Manyara National Park, kan I opleve et mangfoldigt fugleliv og træklatrende løver i et varieret landskab med både savanne, skovområde og selvfølgelig Lake Manyara, som udgør størstedelen af den 330 km2 nationalpark. Derudover er parken også hjem for elefanter, giraffer, zebraer, gnuer, vortesvin og impalaer, som I næsten med garanti vil se mange af.  

Leoparder er også til stede, som I kan være heldige at spotte i skovområdet, hvor de trives særligt godt i skjul sammen med den store koncentration af bavianer.  

I vil også besøge Hippo Pool, hvor store grupper af flodheste holder til.  

Men hvis I er tiltrukket af store baobabtræer og åbne sletter med en horisont af elefanter, så er Tarangire National Park stedet. Vi kalder det for Serengetis lillebror med lidt til, da parken på mange måder byder på det samme i en mindre form, og er et af de få steder, hvor man kan opleve de enorme og hule afrikanske træer kaldet Baobab. Her bliver der altså skruet op for dyreoplevelserne med det samme, når man besøger det knap 3.000 km2 store landskab.  

I kan være heldige at spotte fire af “The Big Five”: Løver, leoparder, bøfler og elefanter, samt flokke af giraffer, zebraer og forskellige arter af antiloper. Elefanter er der særligt mange af, og med Tarangire-floden i parken bliver de og de andre dyr ofte spottet langs bredden i tørsæsonen.  

Efter jeres første game drive med picnic-frokost i parken kører I videre til jeres safari-lodge i Karatu nær Ngorongoro Conservation Area. Her kan I nyde aftenen i rolige og naturskønne omgivelser af Tanzanias countryside.  

Til Lake Manyara Nationalpark

   200 km · 4 timer

Til Tarangire Nationalpark 

   220 km · 4-5 timer

Dag 3 · Afsted til Ngorongoro krater & Serengeti Nationalpark

I står op før daggry og får en let og hurtig morgenmad serveret inden jeres safari fortsætter mod Serengeti via Ngorongoro med game drive i Ngorongoro Krateret. I kører ind i Ngorongoro Conservation Area, og ankommer til kraterets gate i takt med, at solen står op.

Ngorongoro Krateret er et gammelt vulkankrater, som udbrændte for 2-3 millioner år siden.

Siden da begyndte vegetationen og dyrelivet at vokse, som har resulteret i, at det i dag er blevet en af de mest berømte safari-destinationer i hele Afrika.  

Krateret selv betragtes som en af Afrikas største naturvidundere, hvor alle af “The Big Five” er til stede og en af de største koncentrationer af dyr samlet på et og samme sted. Flamingoer, flodheste, zebraer, hyæner, leoparder, løver og næsehorn er blandt den brede vifte af liv, som I har hele dagen til at udforske på den store kraterbund. Og med omgivelser af kraterets høje kanter, gør det også krateret til det rene paradis for enhver fotograf. Så hold kameraet klart og absorber alt hvad Ngorongoro gemmer.

Efter frokost i parken vil I langsomt køre mod udgangen og fortsætte gennem Ngorongoro Conservation Area, til I ankommer til Serengeti National Park. Undervejs til jeres camp/lodge vil I stadig kunne se vilde dyr fra vinduet, da jeres næste camp er placeret midt på Serengetis enorme savanne med udsigt til den åbne slette med akacietræer i horisonten.  

Ved ankomst til jeres camp vil aftensmaden blive serveret på campens stemningsfyldte udendørsaeal. Natten tilbringer I i jeres trygge canvas-telte blandt de vilde dyr med summen fra savannen.  

   170 km · 3 timer (game drive undervejs)

 

Dag 4 · Serengeti Nationalpark

Hele dagen skal bruges på den 14.750 km2 store savanne med endnu flere “Big Five”-oplevelser forude. Hvad også gør parken særlig berømt, er den årlig gnuvandring mellem Tanzania og nabolandet Kenya. 2 millioner gnuer vandrer i cyklus mellem de to lande, som skaber et enestående naturscenarie, når gnuerne og andre flokdyr er nødsaget til at vandre hen over Mara-floden, der ligger mellem de 2 lande, mens krokodillerne ligger på lur.  

På land dominerer løverne, som I også kan være heldige at opleve i aktion på jeres game drive i de tidlige morgentimer. Næstøverst i fødekæden er leoparden, som har det bedst oppe i træerne eller på de såkaldte Kopjes – små øer af stenformationer, hvor de gemmer deres bytte for løverne. Og så er sletterne også store og åbne nok til, at verdens hurtigste landdyr, geparden, kan spurte efter gazeller og andre små græsædere. Dagene er aldrig de samme i Serengeti, og med hele dagen på savannen får I de bedste chancer for at observere dyrelivet helt tæt på.  

I kan enten dele jeres game drive op med et morgen- og eftermiddags-game drive med frokost i jeres camp, eller tage frokosten med i bilen og nyde den undervejs på et heldags-game drive.  

Jeres game drive fortsætter indtil solnedgang, hvorefter aftensmaden igen vil blive serveret på jeres camp.  

   Hel dag med game drives i Serengeti Nationalpark

Dag 5 · Tilbage til Kilimanjaro lufthavn/Arusha & drop off

I er nået til safariens sidste dag, og I slutter selvfølgelig af med et sidste game drive inden det er tid til at vende retur mod Arusha/Kilimanjaro. I ankommer til Arusha/Kilimanjaro sent om eftermiddagen, og vil blive sat af efter ønske. 

   360 km · 6-7 timer 

 

Standard ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 & 2 · Karatu · Karatu Simba Lodge
Dag 3 og 4 · Serengeti · Serengeti Kati Kati

Luksus ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 & 2 · Karatu · Acacia Farm Lodge
Dag 3 og 4 · Serengeti · Serengeti Wilderness Camp

Camping

Kom helt tæt på naturen med ophold i jeres egne opslået telte.
Telte og camping-udstyr er inklusiv (bortset fra soveposer).
Maden vil blive tilberedt af jeres egen kok midt på savannen.
Mere autentisk bliver det ikke!

Dag 1 & 2 · Karatu · Fanaka Campsite
Dag 3 og 4 · Serengeti · Seronera Campsite

Inklusiv

Pick up & drop off i Kilimanjaro lufthavn

Privat guide og 4x4 landcruiser

1 nat på Parkview Inn med morgenmad

1 nat på Karatu Simba Lodge med helpension

2 nætter på Serengeti Kati Kati med helpension

Alle entré-og camp gebyrer

Alle safari-aktiviteter som fremgår i program

Drikkevand i safaribil

Til camping: alt camping udstyr

Eksklusiv

Internationale flyvninger

Afbestilling-og rejseforsikring

Visum

Drikkepenge

Priser

Lavsæson · 14.500 kr.  ·  Højsæson · 15.000 kr.

Prisen er pr. person og baseret på 2 voksne med standard ophold.
1% af prisen går til en valgfri organisation.

Se organisationerne

Bestil et uforpligtende tilbud nu!

Alle vores tilbud er uforpligtende. Vælg standard, luksus eller lav en blanding mellem vores foreslået ophold.

Vi kan også sammensætte et unikt program til jer ud fra jeres behov og ønsker.

Bestil tilbud