12 dage · Garden Route Glamping

Gå på opdagelse langs Garden Route i egen bil og oplev den smukke kyststrækning i det sydlige Sydafrika. I starter i hvad vi kalder verdens smukkeste by, Cape Town, hvor store oplevelser som Table Mountain, Nelson Mandelas fængselscelle og Sydafrikas pingvinkoloni venter. Derefter fortsætter eventyret mod øst med forskellige ophold i hyggelige ‘glamping’-telte i omgivelser af idylliske vin- og landbrugsgårde og et gyldent bjerglandskab.  Her kan I se frem til oplevelser af prisvindende vine i vinlandet, gastronomiske oplevelser, eventyrlige vandringer, tætte møder med verdens største fugl, Sydafrikas største grottesystem og ren afslapning ved Garden Routes kyster.  

Slut alle dagene af med en drink på jeres egen private veranda med udsigt til Garden Routes grønne bjerglandskab eller med et dyk i jeres hot tub. 

Verdens smukkeste by
Luksuriøs telt-oplevelse
Gastronomiske oplevelser
Hajer og hvaler
Enestående naturlandskaber

SAFARI OVERSIGT

Dag 1 · Afhent bil i Cape Town
Dag 2 · Cape Town
Dag 3 · Kør selv til Vinlandet
Dag 4 · Kør selv til Standford
Dag 5 · Stanford
Dag 6 · Kør selv til Robertson
Dag 7 · Kør selv til Oudtshoorn
Dag 8 · Oudtshoorn
Dag 9 · Kør selv til Oakhurst
Dag 10 · Kør selv til Plettenberg Bay
Dag 11 · Plettenberg Bay
Dag 12 · Aflevér bilen i George

 

Detaljeret Program

Dag 1 · Afhent bil i Cape Town

Cape Town, hvad mange også kalder verdens smukkeste by, har udsigt til Table Mountain fra alle byens hjørner og en kyst ud til det brusende Atlanterhav. Det er Sydafrikas 2. største by og mest populære, hvor man både får by, natur og dyreliv i samme område. Hjertet i byen er V&A Waterfront, som er en stemningsfyldt havnefront med musik, et stort udvalg af restauranter, butikker og aktiviteter. Det er også her fra, at færgen til Prison Island sejler fra, og hvor man kan besøge Two Oceans Aquarium og The Watershed; et marked med over 150 lokale butikker, der sælger alt lige fra kunst til keramik og fra tøj til afrikansk interiør.

I henter jeres lejede bil i Cape Towns lufthavn, og kører til jeres hotel i byen. 

Vi anbefaler, at I tilbringer første aften ved Waterfront med middag på en af de mange restauranter. 

Dag 2 · Cape Town

Dagen tilbringes i Cape Town og omegn. Vi anbefaler at besøge toppen af Table Mountain enten med et udfordrende hike eller med svævebanen. Uanset hvad I vælger, får I en fantastisk udsigt over hele byen og det bløde bjerglandskab i Western Cape. 

Dernæst kan I altid tage tilbage til Waterfront og besøge Watershed eller tage bussen downtown til Green Market Square – et andet bud på et lokalt marked, hvor man kan gøre et godt køb. Bo-Kaap er også et besøg værd, som er et historisk kvarter i Cape Town med sine karakteriske farvede huse og en unik kultur. 

Vi anbefaler, at I kører til Cape Peninsula, og besøger Boulders Beach og deres pingvinkoloni. De afrikanske pingviner findes kun på Sydafrikas sydlige kyst og heriblandt på Boulders Beach, hvor de i dag bliver beskyttet af Cape Nature Conservation på grund af deres truede tilstand. Med en entrebillet til stranden, hvor pingvinerne kan observeres på et trædæk på afstand, bidrager I direkte til deres beskyttelse.

Fortsætter I længere ned ad halvøen, rammer I det berømte skilt “Kap det gode håb” og Cape Point, kendt for at være Sydafrikas sydligste punkt, selvom det faktisk ikke er det –  i virkeligheden er det L’Agulhas, som ligger længere henne ad Garden Route.

Her kan I også få de første dyremøder med vilde strudse og elefanter, som frit går rundt i området. 

Hvis I gerne vil have et indblik i Sydafrikas historie og Nelson Mandelas betydning, er den bedste måde at besøg Prison Island. Her bliver I sejlet med færge fra V&A Waterfront direkte til øen og taget imod af tidligere fanger, som i dag arbejder som øens guider. De vil fortælle jer om den barske tid, mens Nelson Mandela sad til fange på øen i 18 ud af 27 år. 

 

Dag 3 · Kør selv til vinlandet

Efter en oplevelsesrig dag i Cape Town indstiller I GPS’en, og kører mod det berømte vinland i Wellington. Her skal I bo i hjertet af vinlandet med ophold på AfriCamps i Doolhof. Her ligger der 6 luksuriøse telte i omgivelser af vinmarker og Kromme-floden, der løber gennem farmen og bjergene. Udsigten kan nydes i et udendørs træfyret bad, og for de aktive anbefaler vi en vandre- eller cykeltur i området. I kan også komme på en ridetur med guide, som kender stierne ud og ind. 

Med placeringen i vinlandet skal I selvfølgelig også på vinsmagning, som kan arrangeres med besøg til én eller flere vingårde i nærheden. 

Om aftenen kan I enten spise på en af byens restauranter eller bestille en sydafrikansk ‘Braai Pack’ og selv lave mad i jeres telte med middag på egen træterrasse. Hyggeligere bliver det ikke! 

   80 km · 1 time

Dag 3 · Kør selv til Stanford

I skal nu længere sydpå med kurs mod AfriCamps i Stanford Hills. Her venter der endnu flere mad- og vinoplevelser med ophold på en lille vingård. 

Restauranten, The Tasting Room, som ligger over dæmningen med uendelige udsigter over Stanford Valley, har et ry for sin afslappende og sjove stemning, og er kendt for sine friske og opfindsomme råvarer af en usædvanlig høj kvalitet. 

De 5 AfriCamps-telte ligger på en bakke af Klein River bjergkæden også med udsigt over dæmningen og Stanford Valley, som kan nydes på bedste vis fra egen terrasse. 

Stanford Hills Estate blev derfor hurtigt en af områdets mest populære attraktioner.
Og bortset fra de gastronomiske oplevelser og salg af prisvindende udvalg af vine, byder farmen også på en række af andre aktiviteter, som en ridetur eller vandretur i området eller en svømmetur i dammen.

Og med kun 15 minutters kørsel fra Hermanus, den store hval-by, og 25 minutters kørsel fra Gansbaii, den store haj-by, kan I også se frem til en tur ud i det blå. 

Vi anbefaler en frokost i The Tasting Room, og til aften kan I igen bestille “Braai Pack”, som bliver leveret til jeres telt. 

   175 km · 3 timer

 

Dag 4 · Stanford

I tilbringer hele dagen i det smukke Klein River landskab eller med en tur ned til kysten. Rejser I mellem august og november, kan I opleve havets store skabninger, med en hvalsafari fra kystbyen Hermanus. Her kan hvaler som den springende pukkelhval ofte blive spottet fra kysten, og der er derfor rigtig gode chancer for at se dem helt tæt på, når man går ombord på båden med områdets havbiologer. 

I kan også vælge at stå øje til øje med dødens gab, nemlig de store hvidhajer, som Sydafrika også har en stolt koncentration af året rundt. Disse ture afgår fra den mindre kystby Gansbaai, hvor I både kan observere hajerne fra båden, men også i øjenhøjde fra et bur, der sættes fast på båden.  

Både hval-safarierne og Cage Diving udbydes af lokale operatører, som er med til at forske og bevare arterne i deres naturlige levested. 

Dag 5 · Kør selv til Robertson

Efter 2 dage i Stanford er det tid til at indstille GPS’en mod Pat Busch Mountain Reserve lige uden for Robertson. Alle naturelskerne kan nu se frem til 2.000 hektar med spektakulære bjerge og fynbos med vandstrømme, bjergdæmninger, fugleliv og andre vilde dyr som bukke, dådyr, Nguni-køer og endda de meget sky leoparder. Reservatet er også hjem for den sjældne protea-blomst, som egentlig blev betragtet som udryddet i 50 år, men som blev fundet og nu er under beskyttelse af Cape Nature Conservation. 

10 luksuriøse AfriCamps-telte ligger gemt i vegetationen af Cape Fynbos med udsigt til den gamle grønne dal med Langeberg som en malerisk baggrund. 


Med et ophold i Pat Busch Mountain Reserve, kan I slappe af og komme helt ned i gear. I kan også tage ud på en fredfyldt kano- eller fisketur eller hoppe en tur i dammen eller i campens pool. 

Om aftenen kan I for alvor nyde naturens ro, mens I laver mad i jeres telte. 

   130 km · 2 timer

Dag 5 · Kør selv til Oudsthoorn

Efter en dag i de naturskønne og rolige omgivelser er I klar til nye oplevelser.
Oudtshoorn står som næste destination, og her venter der i sandhed oplevelser udover det sædvanlige. 

I skal nu bo på en af de største strudsefarme i det sydlige Afrika. Farmen er kendt for sin autentiske strudsetur, hvor man kommer helt tæt på disse fascinerende arter, og kan se og lære alt om denne unikke sydafrikanske landbrugsaktivitet. 

En stor del af farmen er også åben for en bred vifte af fritgående dyr som zebraer, springbukke, gnuer, kuduer, impalaer, eland-antiloper og nyalaer.
Blandt de fritgående dyr ligger de 12 AfriCamps-telte med beliggenhed omkring en stor vanddæmning. Og med campens placering midt i Karoos landskaber med direkte udsigt til Swartberg-bjergene og med kun 10 minutters kørsel fra Oudtshoorn centrum, er AfriCamps Klein Karoo den perfekte base til både at slappe af og at få en på opleveren! 

OBS. Oudtshoorn oplever i øjeblikket en alvorlig tørke. Selvom der er rigeligt med vand, kan dæmningsniveauerne svinge på grund af denne ekstreme tørke.

   265 km · 3 timer

Dag 6 · Oudsthoorn

Udover strudsefarmen kan I se frem til at opleve Sydafrikas største grottesystem, Cango Caves, efterfulgt af en Meerkat-safari, som er et af de få steder, hvor I får de bedste chancer for at se desmerdyr i det fri. Og så kan I slutte dagen af med et Karoo Drive, hvor I oplever naturen og dyrelivet af Karoo i et naturreservat på 5.000 hektar. Her venter der også et mangfoldigt dyreliv på knap 150 fuglearter – herunder den majestætiske fiskeørn.

 

Dag 7 · Kør selv til Oakhurst

Jeres rejse fortsætter nu mod Oakhurst med ophold på en af de få tilbageværende store arbejdsgårde langs Garden Route på hele 640 hektar, hvoraf 200 af dem er fyldt med fynbos og oprindelige skove. For at få den fulde oplevelse af de smukke omgivelser, har AfriCamp placeret deres 8 telte med udsigt til de grønne sletter og Outeniqua bjergene. Her mødes den uberørte ødemark med den mindre kendte gårdstil, hvor græssende køer og heste skaber den autentiske gårdoplevelse. 

Gården tilbyder også en guidet mejeritur, hvor I kan få et dybere indblik i gårdens blomstrende mejerivirksomhed. Mælken fra Oakhurst bliver blandt andet brugt i Steri Sympies, som er kendt for at være Sydafrikas bedste milkshake. 

Og ellers er det lige til at slappe af i jeres private, udendørs træfyrede bad, mens I absorberer naturen omkring jer. På varme sommerdage kan I hoppe en tur i poolen, og med de afmærkede stier i skoven er det lige til at opleve gårdens imponerende vandfald med en frisk løbetur, på mountains bikes eller på hesteryg! 

   95 km · 1,5 time

Dag 8 · Kør selv til Plettenberg Bay

I skal nu mod sidste stop på jeres rejse, som tager jer tættere på kysten – nu ud mod det Indiske Ocean på midten af Garden Route!  De næste 2 dage tilbringes i Ingwe i et frodigt skovområde meget tæt til kystbyen, Plettenberg Bay, hvor I kan opleve hvad Garden Route er så kendt for. Med ophold i AfriCamps højtbeliggende telte får I nemlig en direkte udsigt til de bløde bakketoppe i omgivelser af oprindelige skovklædte dale og Tsitsikamma-bjergkæden. Man kan derfor roligt kalde området for naturelskerens paradis. Her kan I besøge de populære attraktioner i området eller blot sidde og nyde udsigten fra jeres private terrasse. 

   95 km · 1,5 time

 

Dag 9 · Plettenberg Bay

Den sidste dag skal nydes i de naturskønne omgivelser. Plettenberg Bay er kun 15 minutters kørsel fra jeres camp, og vi anbefaler derfor et smut ned til havet. 

I kan også tage en kanotur i Bitou & Keurbooms-floden eller komme på en sidste vandretur. Plettenberg Bay Game Reserve er også lige rundt om hjørnet, hvor I kan få de sidste safarioplevelser med i bagagen. 

Dag 10 · Aflevér bilen i George lufthavn

I nyder jeres sidste morgen med jeres morgenmadskurv i jeres telte, inden det er tid til at pakke sammen og køre mod George lufthavn, hvor I aflevere bilen.
Rundrejsen slutter. 

Ønsker I flere oplevelser? Tag et kig på vores safarier i Sydafrika.
Denne rejse kan let kombineres med en safari i Inverdoorn og Aquila Game Reserve nær Cape Town eller i Amakhala Game Reserve nær Port Elizabeth.

   117 km · 1,5 time

 

Foreslået ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 og 2 · Cape Town · Antrim Villa
Dag 3 · Vinlandet · AfriCamps at Doolhof
Dag 4 og 5 · Stanford · AfriCamps at Stanford Hills
Dag 6 · Robertson · AfriCamps at Pat Busch
Dag 7 og 8 · Oudtshoorn · AfriCamps Klein Karoo
Dag 9 · Oakhurts · AfriCamps at Oakhurst
Dag 10 og 11 · Plettenberg Bay · AfriCamps at Ingwe

Inklusiv

12 dage billeje

2 nætter på Antrim Villa

1 nat på AfriCamps at Doolhof

2 nætter på AfriCamps at Stanford Hills

1 nat på AfriCamps at Pat Busch

2 nætter på AfriCamps Klein Karoo

1 nat på AfriCamps at Oakhurst

2 nætter på AfriCamps at Ingwe

Mulighed for tilkøb af "breakfast baskets"

Eksklusiv

Internationale flyvninger

Afbestilling- og rejseforsikring

Aktiviteter

Drikkepenge

Priser

Lavsæson · XXX DKK  ·  Højsæson · XXX DKK

Prisen er pr. person og baseret på 2 voksne i  et glamping telt.
1% af prisen går til en valgfri organisation.

Se organisationerne

Bestil et uforpligtende tilbud nu!

Alle vores tilbud er uforpligtende. Vælg standard, luksus eller lav en blanding mellem vores foreslået ophold.

Vi kan også sammensætte et unikt program til jer ud fra jeres behov og ønsker.

Bestil tilbud