Fra 25.500 kr.

10 dage · Kenyas Dyrerige

Kenya har hele 24 nationalparker af betagende naturlandskaber med et stormende dyreliv. Vi har sammensat denne 11 dages rundrejse med bare 5 af dem, som giver et billede af, hvor varieret og stort det hele er. Her kommer I både til de mest berømte, de små og de største nationalparker – alle sammen unikke på hver sin måde, hvor blændende møder med Kenyas dyreliv venter. Her snakker vi både “Big Five”, giraffer, zebraer, aber, strudse, flodheste, geparder, hyæner, et fortryllende fugleliv og, ja, meget mere. Giv jer tiden til at opleve både det nordlige og sydlige Kenya og få den ægte safarifølelse, mens I dag for dag kan køre ud på de åbne vildmarker.

Store, små og berømte nationalparker
Big Five oplevelser
Udsigt til Kilimanjaro
Sejltur og bushwalk
Den store gnuvandring

SAFARI OVERSIGT

Dag 1 · Pick up i Nairobi
Dag 2 · Afsted mod Tsavo East Nationalpark
Dag 3 · Afsted mod Tsavo West Nationalpark
Dag 4 · Afsted mod Amboseli Nationalpark
Dag 5 · Amboseli Nationalpark
Dag 6 · Afsted mod Lake Naivasha
Dag 7 · Besøg til Lake Nakuru Nationalpark
Dag 8 · Afsted mod Masai Mara Nationalreservat
Dag 9 · Masai Mara Nationalreservat
Dag 10 · Tilbage til Nairobi & drop off

 

Detaljeret Program

Dag 1 · Pick up i Nairobi

Jeres safariguide henter jer i Nairobi efter ønske og vil køre jer til Wildebeest Eco Camp, hvor I tilbringer første nat. Wildebeest Eco Camp ligger i rolige og grønne omgivelser uden for den travle storby med kun 5 kilometer fra Nairobi National Park. I er derfor perfekt placerede til at opleve områdets seværdigheder, som nationalparken selv, David Sheldricks elefantbørnehjem eller girafcenteret.  

Alt efter ankomsttid kan I få planlagt et besøg dertil med jeres guide.  

Ellers har I resten af dagen til at slappe af og nyde campens faciliteter. Om aftenen anbefaler vi, at I spiser middag i campens restaurant. 

   12,5 km · 40 min

Dag 2 · Afsted mod Tsavo Nationalpark, Øst

Efter en god nats søvn på Wildebeest Eco Camp er I nu klar til at starte rundrejsen til Kenyas mest oplevelsesrige nationalparker, og I starter med Kenyas største – nemlig Tsavo Nationalpark.  

Denne park er så stor, at den er opdelt i 2; Tsavo East og Tsavo West hvor Tsavo East udgør størstedelen af parken med knap 14.000 km2. I skal besøge begge to, da begge områder er unikke og byder på noget forskelligt.  

Efter en tidlig morgenmad og check-out i jeres camp står jeres guide med safaribilen klar til afgang. I kører gennem Kenyas countryside og mod den 22.000 km2 store nationalpark med stop undervejs til frokost. Jeres første camp ligger godt inde i Tsavo East, og en del af kørslen vil derfor også fungere som game drive, hvor jeres guide vil kunne spotte de første dyr for jer. Når I først er ankommet til parken, fortsætter I jeres game drive indtil solnedgang, hvorefter I kører videre til jeres lodge med ankomst i rette tid til aftensmad.   

Med den formidable beliggenhed i parken, er der ikke nogen begrænsninger for hvilke dyr, der kommer forbi. I kan derfor observere flere dyr, mens I opholder jer på campen, og med det nærliggende vandhul, er det ofte elefanter, der kommer forbi for at mudderbade.  

   370 km · 6 timer, game drive ved ankomst

 

Dag 3 · Afsted mod Tsavo Nationalpark, Vest

I udvider nu jeres oplevelser i Tsavo med besøg og ophold i Tsavo West.  

Først runder I besøget af i Tsavo East med et sidste game drive, samtidig med I langsomt kører mod den vestlige del af parken. Når I nærmer jer Tsavo West, vil I kunne se, hvordan naturen ændrer sig fra et tørt til et frodigt landskab med sumpområder, floder og bløde bjergtoppe.

Tsavo West er også særligt kendt for Mzima Springs, hvor store grupper af flodheste og krokodiller holder til. Med det grønne landskab vil I også kunne opleve et storslået fugleliv, og hvis heldet er med jer, er det et af de få steder, hvor de sorte næsehorn kan spottes.   

I ankommer til jeres næste lodge til frokosttid, som også byder på en betagende udsigt over det maleriske landskab fra lodgens terrasse.  

Med maverne fulde er I klar til at udforske området med et eftermiddags-game drive.  

Aftenen byder på en afrikansk middag på lodgens hyggelig restaurant med direkte udsigt til et privat vandhul.  

   145 km · 3,5 timer, game drive ved ankomst

 

Dag 4 · Afsted mod Amboseli Nationalpark

I spiser morgenmad og lægger ud med et tidligt game drive i Tsavo West. Bagefter står Amboseli National Park som den næste destination på programmet. Jeres safari fortsætter nu mod den efterspurgte horisont af selveste Mount Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg.

Efter jeres game drive kører I små 95 kilometer nordpå og ankommer til udkanten af Amboseli, hvor I skal tilbringe de næste 2 dage. Her spiser I frokost samtidig med, at I kan nyde den første udsigt af Kilimanjaro inden jeres game drive om eftermiddagen.  

Trods parkens størrelse på 400 km2 er det elefanterne, som dominerer sletten, og som I næsten med garanti vil opleve mange af – og også nogle af de største på jeres game drives her.  

Derudover er store katte som løver og leoparder også til stede samt andre mønstrede arter som giraffer og zebraer. 

I slutter dagen af med game drive i parken efterfulgt af aftensmad i jeres camp.  

   95 km · 2 timer, game drive ved ankomst

 

Dag 5 · Amboseli Nationalpark

Dagen skal bruges på game drives i Amboseli National Park, hvor I måske kan være heldige, at få det populære billede af en række elefanter med Kilimanjaro i baggrunden.  

Og ellers handler det om at absorbere naturen, samtidig med at jeres guide vil fortælle jer om det dyreliv, I møder undervejs.  

I kommer på både morgen- og eftermiddags-game drive, og spiser frokost på jeres camp med tid til at oplade kamerabatterierne og få en lille lur.   

Om aftenen vil aftensmaden blive serveret på campen efterfulgt af hygge omkring bålet.  

   Hel dag med game drives i Amboseli Nationalpark

Dag 6 · Afsted mod Lake Naivasha

I er nu over halvvejs i jeres safariprogram, men der venter stadig mange og store oplevelser forude!  

Med et sidste game drive i Amboseli i de tidlige morgentimer afslutter I safarien i Kenyas sydlige nationalparker, da I nu fortsætter 330 kilometer nordpå via Nairobi, og videre til Lake Naivasha.  

I stopper både til frokost og ved et smukt udsigtspunkt over The Great Rift Valley, hvor I også har mulighed for at købe turens souvenirs. The Great Rift Valley er en kæmpe kløft der strækker sig 6000 km fra Etiopien til Mozambique gennem det østlige Afrika – herunder Kenya med Lake Naivasha som kløftens højeste sø på 1884 m over havets overflade.  

Lake Naivasha er en lavvandet ferskvandssø og dermed det perfekte hjem for flodheste og ikke mindst de store fuglearter som pelikaner, marabustorke og den afrikanske fiskeørn.   

Bredderne er grønne af græssletter, papyrusplanter og akacietræer, hvor andet vildt som giraffer, vandbukke, gnuer og zebraer også trives.  

Alt dette skal opleves både til vands og lands; først med en fredfyldt bådtur på søen efterfulgt af en bush walk på Crescent Island Game Sanctuary, hvor I virkelig får naturen og dyrene tæt på.  

Crescent Island, som helt rigtigt er en halvø, ligger i Lake Naivasha og er pt kun tilgængelig med båd. Øen blev i sin tid brugt til optagelserne af filmen ”Mit Afrika”, og siden da har den store koncentration af planteædere levet frit og ugeneret, hvorfor øen også betegnes som et Sanctuary.

Ved ankomst til øen vil én af øens rangers tage imod jer, og tage jer med ud på en let gåtur rundt på øen blandt de vilde dyr, og fortælle jer om øens historie. Bagefter bliver I ført tilbage til bredden, hvor jeres guide på båden venter, og vil sejle jer tilbage til fastlandet.  

Inden længe er aftensmaden klar, som kan nydes i de naturskønne omgivelser.  

   330 km · 6-7 timer, sejltur og bushwalk ved ankomst

 

Dag 7 · Besøg til Nakuru Nationalpark

I skal igen overnatte ved Lake Naivasha, men hele dagen skal bruges på game drive ved et andet søområde i Rift Valley, som er omringet af en nationalpark af samme navn nemlig Lake Nakuru National Park. Ca. 2 timer nord for Lake Naivasha ligger Lake Nakuru National Park, som, modsat Lake Naivasha, er en dybere saltvandssø. Lake Nakuru har været særligt kendt for sin store bestand af flamingoer, som kom til i sin tid på grund af søens overflod af alger.   

Flamingoerne kan stadig opleves bare i en mindre grad sammen med hundredvis af andre fuglearter. Udover fugle er parken også en af de steder, hvor der er allerstørst chancer for at observere de hvide næsehorn helt tæt på. Parken bliver nemlig også brugt som en ’conservation’ for landets truede næsehorn. Her bliver de dagligt overvåget af parkens rangere i beskyttelse mod krybskytteri, som landet har været- og stadig er ramt af.    

Lake Nakuru National Park består også af et frodigt landskab med masser af træer og buske, som aberne særligt er vilde med. I skal derfor også holde øje med træernes grene, hvor man tit kan få øje på store familier af både bavianer, vervet-aber og colobus-aber.   

Fire af “The Big Five” lever i parken som inkluderer løver, leoparder, bøfler og de beskyttede næsehorn, og alle dem vil I køre på udkig efter under jeres besøg i parken.  

 I spiser picnic-frokost i parken, og kører retur til Lake Naivasha ved solnedgang, så I ankommer i rette tid til aftensmaden på jeres camp.  

  80 km · 2 timer hver vej

Dag 8 · Afsted mod Masai Mara National Reserve

Sidst men ikke mindst fortsætter jeres safari nu mod Kenyas mest berømte og storslåede dyrerige, Masai Mara National Reserve. Det 1.570 km2 store landskab af endeløse savanner med akacietræer i horisonten, er hvad mange forestiller sig, når man siger safari. Her får I den ægte vare med uforglemmelige “Big Five”-oplevelser. Løverne dominerer sletten, men leoparderne og geparderne er også til stede. Og der er nok at leve af; Masai Mara er nemlig også hjem til millionvis af gnuer, zebraer og gazeller, som årligt vandrer mellem Masai Mara og naboparken, Serengeti i Tanzania. I kan altså forvente det reneste ’wildlife paradis’, som byder på nye oplevelser og overraskelser, hver gang I kører ud på game drive. 

Køreturen tager ca. 5 timer med stop til frokost på vejen, og så snart I ankommer til Masai Mara gate, kører I afsted på game drive og fortsætter indtil solen går ned.  

Bagefter kører I videre til jeres camp for natten i den vilde bush blandt områdets dyreliv.  

I spiser middag i campens lille spiseareal og kan se frem til en god nats søvn i jeres luksuriøse canvas-telte med lydene fra naturen.  

  240 km · 4-5 timer, game drive ved ankomst 

Dag 9 · Masai Mara National Reserve

I bliver vækket før daggry, og gør jer klar til dagens første game drive med en kop kaffe og et hurtigt morgenmåltid. I kan se frem til en hel dag på den åbne savanne på udkig efter de store-, de små- og de specielle dyrearter. Udover store katte og store flokke af klovdyr, kan I også være heldige at observere giraffer, elefanter, hyæner, bøfler, vortesvin, desmerdyr, bavianer og meget mere! 

Jeres guide kender området og dyrelivet ud og ind, så med hans ekspertise har I de bedste chancer for at finde alt det, der gemmer sig i det høje græs.  

Men I skal også selv holde øje! Kig ud i horisonten, op i træerne og mellem buskene. Dyrene er derude, og søgningen efter dem er det, der gør en safari helt speciel.  

 Frokosten vil blive serveret som picnic ved jeres safaribil med direkte udsigt til Mara-floden, hvor alle flodhestene og krokodillerne holder til. I kan også vælge at køre tilbage og spise frokost i jeres camp og fortsætte game drivet om eftermiddagen. 

 Senere kan I nyde jeres sidste aften med aftensmad og bål i campen blandt de vilde dyr. 

  Hel dag med game drives i Masai Mara National Reserve

Dag 10 · Tilbage til Nairobi & drop off

Det er blevet tid til at pakke taskerne en sidste gang. I spiser morgenmad, får pakket safaribilen og vinker farvel til campens personale. I kører nu ud på et sidste game drive med jeres guide, inden I vender retur mod Nairobi igen. Undervejs stopper I til frokost og ved en souvenirbutik, hvis I ønsker at købe et minde med hjem. I ankommer til Nairobi sen eftermiddag, og vil blive sat af efter ønske.  

  265 km · 5 timer

Standard ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Nairobi · Wildebeest Eco Camp
Dag 2 · Tsavo Øst · Ashnil Aruba
Dag 3 · Tsavo Vest · Kilaguni Serena Lodge
Dag 3 og 4 · Amboseli · Kibo Safari Camp
Dag 5 og 6 · Lake Naivasha · Crescent Camp
Dag 7 og 8 · Masai Mara · Zebra Plains Mara Camp

Luksus ophold

Klik på billedet for at se flere billeder

Dag 1 · Nairobi · Wildebeest Eco Camp
Dag 2 · Tsavo Øst · Satao Camp
Dag 3 · Tsavo Vest · Kilaguni Serena Lodge
Dag 3 og 4 · Amboseli · Kibo Safari Camp
Dag 5 og 6 · Lake Elmenteita · Elmenteita Serena Camp
Dag 7 og 8 · Masai Mara · Mara Crossings Camp

Inklusiv

Pick up & drop off i Nairobi

Privat guide og 4x4 landcruiser

Seedballs til træplantning

1 nat på Wildebeest Eco Camp med morgenmad

1 nat på Ashnil Aruba med helpension

1 nat på Kilaguni Serena Lodge med helpension

2 nætter på Kibo Safari Camp med helpension

2 nætter på Crescent Camp med helpension

2 nætter på Zebra Plains Mara Camp med helpension

Alle entré-og camp gebyrer

Alle safari-aktiviteter som fremgår i program

Drikkevand i safaribil

Eksklusiv

Internationale flyvninger

Afbestilling-og rejseforsikring

Visum

Drikkepenge

Priser

Lavsæson · 25.500 kr.  ·  Højsæson · 27.900 kr.

Prisen er pr. person og baseret på 2 voksne i et dobbeltværelse.
1% af prisen går til en valgfri organisation.

Se organisationerne

Bestil et uforpligtende tilbud nu!

Alle vores tilbud er uforpligtende. Vælg standard, luksus eller lav en blanding mellem vores foreslået ophold.

Vi kan også sammensætte et unikt program til jer ud fra jeres behov og ønsker.

Bestil tilbud